Newsroom

Newsroom

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παρείχε διαβεβαιώσεις ότι «δεν θα ξαναζήσουμε το καλοκαίρι του 2015», λέγοντας ότι το κλίμα στη Μάλτα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τον πρόεδρο της Κομισιόν απέχει από το κλίμα που επιχείρησε να βγάλει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που δήλωσε ότι μπορεί να περιμένει μέχρι τον Ιούνιο. Απέκλεισε επίσης σενάριο για κάλπες από την κυβέρνηση.

5894d39c1dc524223c8b486e

«Η λογική όλων είναι ότι πρέπει να γεφυρωθούν οι διαφορές και συμφωνήθηκε η ανάγκη να κάνουν όλες οι πλευρές τα απαραίτητα βήματα και αν είναι εφικτό να κλείσουν όλες οι διαφορές και μέσα στον Φεβρουάριο» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Καταλόγισε την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο ΔΝΤ και τόνισε ότι «ο λόγος που δεν υπάρχουν καθυστερήσεις είναι ότι η ελληνική πλευρά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν αποδέχονται τις προβλέψεις ΔΝΤ για το 2019. Υπό αυτή την έννοια τίποτα δεν έχουμε συμφωνήσει σε ό,τι αφορά τα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο μείωσης του αφορολόγητου, είπε ότι «δεν έχει αλλάξει η θέση μας, ότι όσα ζητεί το ΔΝΤ είναι παραλογισμοί».

Ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη φάση όπου προσπαθούμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές ως προς το θέμα του υπολογισμού. «Όσο κι αν βγαίνουν διάφοροι και λένε ότι μπορούν να περιμένουν ως τον Ιούνιο θα είναι επιζήμιο και για την Ευρώπη μία αναζωπύρωση της κρίσης» σχολίασε.

Κάλεσε τη Ν.Δ. να σταματήσει να κρύβεται και να επαναλαμβάνει τις αιτιάσεις του ΔΝΤ.

Αναφορικά με το δημοσίευμα του Bloomberg και την απάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου σημείωσε ότι ο συντάκτης του κειμένου δεν γνωρίζει το τεχνικό σκέλος του προγράμματος. «Στην αρχή η συμφωνία, στη συνέχεια τα προαπαιτούμενα και μετά η έκθεση πάει στο Eurogroup. Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι είμαστε μπροστά στο χρονοδιάγραμμα γιατί έχουμε υλοποιήσει το 1/3 των προαπαιτούμενων πριν την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα».

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Κυριακή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη γυναικοκτονία της Κυριακής – «Δεν ξέρουμε τι έχει γίνει», έλεγαν οι αστυνομικοί

Ένα νέο ηχητικό που βλέπει το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνει το «μπάχαλο» που επικρατούσε κατά…