Δ. Αβραμόπουλος: Mόλις στο 14% η υλοποίηση του προγράμματος μετεγκαταστάσεων

Σαφές μήνυμα προς τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. έστειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, καλώντας τις εθνικές κυβερνήσεις να επισπεύσουν τον ρυθμό εφαρμογής του προγράμματος μετεγκαταστάσεων.

58bad4b51dc52469058b47c2

«Θέλω να είμαι σαφής και ξεκάθαρος καθώς δεν χωρούν πλέον δικαιολογίες και προσχήματα. Τα κράτη – μέλη οφείλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σε συνέντευξή του στο ευρωπαϊκό πρακτορείο Euronews.

Ο ίδιος μάλιστα, σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μόλις το 14% των συνολικών μετεγκαταστάσεων που έχουν συμφωνηθεί και κάλεσε τις ευρωπαϊκές χώρες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για το «αν υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση πίσω από τις δεσμεύσεις και τις αποφάσεις των κρατών – μελών» και τόνισε ότι «κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα πρέπει να αντιληφθούν πως δεν μπορούν να απευθύνονται μόνο προς το εσωτερικό τους ακροατήριο και ότι ήρθε η στιγμή να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να συμβάλουν στις κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές».

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…