Ctrl + Alt + Del

“Κει θέμις εστίν, νυνί γ᾽ ήδη, κει μη θέμις εστί, χεσείω (Ιεροσυλία ή μη ιεροσυλία, εγώ θέλω να χέσω)”, «Νεφέλαι»

restart 2787877 1920

Αύριο Κυριακή η χώρα θα κάνει επανεκκίνηση και επανασύνδεση, με την πραγματικότητα, με τη ζωή, με τη νέα γενιά και το μέλλον, με την Ευρώπη του διαφωτισμού και των δικαιωμάτων και όχι με αυτή των #menoumeeuropi του Όρμπαν και της δουλοπαροικίας.
Η σκοτεινή περίοδος Ιούλιος 2019 έως Μάιος 2023 -με την χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης- θα λάβει οριστικό τέλος.

Η κάλπη με Ctrl + Alt + Del θα κάνει επανεκκίνηση και θα στείλει στα αζήτητα το καθεστώς Μητσοτάκη.

«Κοιτάμε μπροστά και όχι προς τα πίσω» ήταν η μόνιμη επωδός του κυβερνητικού αφηγήματος, αλλά και του ανιστόρητου Μητσοτάκη από την εποχή που ανέλαβε πρόεδρος της Ν.Δ.
Άλλωστε η μεγάλη αγωνία του ιδίου και της παράταξης του ήταν ανέκαθεν η ιστορική μνήμη και η τεράστια επένδυση -όλου του συστήματος που εγκαθίδρυσε- ήταν η λήθη, των πεπραγμένων του.

Μετά από κάθε ανόμημα και κάθε «έγκλημα» του καθεστώτος όλος ο μηχανισμός -με εμπροσθοφυλακή την «ενημέρωση 107»- επέβαλαν σιωπή ασυρμάτου και μνήμη χρυσόψαρου, με το επιχείρημα “εμείς μιλάμε για το μέλλον και οι λαϊκιστές για το παρελθόν”.

Ο ζόφος της «Μαξίμου Α.Ε» με Ctrl + Alt + Del έκανε, για μια τετραετία, συνεχείς επανεκκινήσεις.

Το πολιτικό καρτούν που καμωνόταν τον «άριστο» αρχηγό της αντιπολίτευσης (στην αρχή) και πρωθυπουργό (στη συνέχεια) έχει πει:

Μάιος 2018 (σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ): “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σεβασμό στον βασικό πυρήνα αξιών της δημοκρατίας. Τι τον νοιάζει τον 17χρονο για τον Λαμπράκη; Τι τον ενδιαφέρει τι έγινε το 1963. Οι παραπομπές στο παρελθόν και στο 1963 σε Γκοτζαμάνηδες και τρίκυκλα, γίνονται από έναν απελπισμένο πρωθυπουργό που ανασύρει στερεότυπα άλλων εποχών”.

Φεβρουάριος 2023 (από το βήμα της βουλής): “Επιμένετε να μας θυμίζετε τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και τους εμφύλιους διχασμούς. Αν θέλετε να πείσετε ότι δεν επενδύετε συνειδητά στους διχασμούς του παρελθόντος διαλέξτε τουλάχιστον άλλη εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ”.

Μάιος 2023 (κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, απατώντας για τις γερμανικές αποζημιώσεις): “Νομίζω ότι πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και όχι προς τα πίσω. Μιλάτε για μια υπόθεση που αφορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν την απαξιώνω, ούτε την υποβαθμίζω αλλά αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Ευρώπη έχουν να αντιμετωπίσουν πολύ σημαντικές, μείζονες προκλήσεις, που έρχονται από το μέλλον”.

Μάιος 2023 (συνέντευξη στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου – ΑΝΤ1): “Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πιστεύω ότι ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές” απάντησε σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου, μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Είναι ο πρωταίτιος που οδήγησε την χώρα στην:
Τρίτη χειρότερη θέση της Ευρώπη στην φτώχεια των πολλών.
Πρώτη θέση της Ευρώπης στην ανεργία των νέων.
Τελευταία θέση της Ευρώπης στην ελευθερία του Τύπου.
Ολοκληρωτική διάλυση του Ε.Σ.Υ, με 37.000 νεκρούς (πρώτη σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού)
Ιδιωτικοποίηση της Παιδείας προς όφελος των κολεγίων.

Σήμερα επιβάλλει την λήθη, κουνάει το δάχτυλο σε όσους ασκούν κριτική και ζητάει την ψήφο μας να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο….αυτοδύναμος!

Η απάντηση έρχεται από τον παππού Αριστοφάνη:
“Κει θέμις εστίν, νυνί γ᾽ ήδη, κει μη θέμις εστί, χεσείω (Ιεροσυλία ή μη ιεροσυλία, εγώ θέλω να χέσω)”, «Νεφέλαι»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ