Newsroom

Newsroom

COVID-19: Σπάει το φράγμα των 30 εκατομμυρίων κρουσμάτων παγκοσμίως

Οι θάνατοι πλησισάζουν το ένα εκατομμύριο διεθνώς - Σχεδόν 1.000 νέοι θάνατοι στη Βραζιλία, πάνω από 1.100 σε ΗΠΑ και Ινδία

ap ochf

Τα κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορονοϊό αναμένεται να ξεπεράσουν τα 30 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, με την πανδημία COVID-19 να μη δείχνει σημάδια επιβράδυνσης της εξάπλωσης της.

Η Ινδία βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς χαρακτηρίστηκε ως τον πιο πρόσφατο πυρήνα εξάπλωσης της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι συνδυαστικά τα περιστατικά μόλυνσης στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική αποτελούν σχεδόν το 50% των κρουσμάτων, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ημερήσια καταγραφή περιστατικών παγκοσμίως, έφτασε σε ύψη ρεκόρ κατά τις τελευταίες ημέρες, με τους θανάτους να πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο διεθνώς, ενώ επιταχύνονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη και την διάθεση ενός εμβολίου κατά της COVID-19.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 1.147 νέοι θάνατοι

Τα περιστατικά νέων μολύνσεων από την COVID-19 αυξήθηκαν χθες στις ΗΠΑ, τουλάχιστον κατά 39.332 στο συνολικό αριθμό των 6,65 εκατομμυρίων κρουσμάτων.

Την προηγούμενη ημέρα, τα κρούσματα είχαν καταμετρηθεί σε 6,61 εκατομμύρια κρούσματα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Οι θάνατοι από το νέο κορονοϊό αυξήθηκαν χθες στις ΗΠΑ τουλάχιστον κατά 1,147 νέους θανάτους, φτάνοντας στο συνολικό αριθμό των 196.871 θανάτων.

Την προηγούμενη ημέρα, είχαν καταμετρηθεί συνολικά 195.724 θάνατοι.

Βραζιλία: Σχεδόν 1.000 νέοι θάνατοι

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν ακόμη 987 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της Covid-19 και 36.820 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία λατινοαμερικάνικη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων ανέρχεται σε 134.106 νεκρούς, ενώ το σύνολο των μολύνσεων φτάνει πλέον τα 4.419.083 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία υφίσταται σε αριθμό κρουσμάτων το τρίτο βαρύτερο πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία, και καταμετρά τους περισσότερους θανάτους εξαιτίας του ιού παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ.

Ινδία: Σχεδόν 100.000 νέα κρούσματα

Η Ινδία κατέγραψε ένα νέο αριθμό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 97.894 νέα περιστατικά μόλυνσης κατά το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 5,12 περιστατικά μόλυνσης, ενώ η Ινδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, αναφορικά με τον αριθμό των μολύνσεων, μετά τις ΗΠΑ που καταγράφουν περίπου 6,6 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης.

Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων που κρατήθηκε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, παρουσιάζει επίσης, αυξητική τάση, καθώς η χώρα αναφέρει περισσότερους από 1.000 θανάτους κάθε ημέρα, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Σήμερα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι 1.132 άνθρωποι πέθαναν από την COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, με το συνολικό αριθμό των θανάτων να έχει αυξηθεί σε 83.198 θανάτους.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων