Newsroom

Newsroom

Covid-19: Νέα τραγικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων στην Ινδία

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία πλησιάζει πλέον αυτόν των ΗΠΑ, που είναι η χειρότερα πληγείσα χώρα παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς

AP 20316406400330

Νέο τραγικό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊου ανακοίνωσε η Ινδία για το προηγούμενο 24ωρο, 273.810, με το σύστημα υγείας της χώρας να καταρρέει υπό το βάρος των ασθενών με κορονοϊό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ινδία ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια και πλησιάζει πλέον αυτόν των ΗΠΑ, τη χειρότερα πληγείσα χώρα παγκοσμίως σε απόλυτους αριθμούς.

Τα νοσοκομεία της Ινδίας είναι αντιμέτωπα με ελλείψεις κλινών αλλά και οξυγόνου, ενώ ρεκόρ καταγράφηκε και στον αριθμό των νεκρών από covid-19 που καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, 1.619, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 178.769, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρά τη ραγδαία εξάπλωση της covid-19 οι πολιτικοί στην Ινδία εξακολουθούν να πραγματοποιούν προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενόψει των εκλογών σε κάποια κρατίδια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι γεμάτα αναρτήσεις ανθρώπων που διαμαρτύρονται για την έλλειψη κλινών, οξυγόνου και φαρμάκων, ενώ ομάδες πολιτών προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια και κυκλοφορούν τηλέφωνα παροχής βοήθειας.

Στο μεταξύ αυξάνονται οι επικρίσεις για τον τρόπο που ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι διαχειρίζεται το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα, με θρησκευτικές γιορτές και προεκλογικές συγκεντρώσεις να προσελκύουν πλήθη χιλιάδων ανθρώπων.

Παρά την ιδιαίτερη κρισιμότητα της υγειονομικής κατάστασης διάφοροι πολιτικοί ηγέτες, όπως ο υπουργός Εστίας Αμίτ Σαχ, έχουν προγραμματίσει νέες εκδηλώσεις και δημόσιες συναντήσεις σήμερα.

Ο επικεφαλής του κόμματος Κογκρέσο, ο Ραχούλ Γκάντι, που επίσης πραγματοποίησε προεκλογικές συγκεντρώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε χθες Κυριακή ότι αναστέλλει όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του στη Δυτική Βεγγάλη, όπου διεξάγονται εκλογές.

Εξάλλου οι αρχές στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, κάλεσαν την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να δημιουργήσει περισσότερες κλίνες στα νοσοκομεία για να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση.

Πολλές εμπορικές ενώσεις στην πόλη, που είναι μία από τις πλέον πληγείσες στη χώρα από την covid-19, ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν τα καταστήματά τους ως τις 25 Απριλίου.

Αργά χθες Κυριακή το Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις πτήσεις από την Ινδία, το Πακιστάν και τις Φιλιππίνες από αύριο, 20 Απριλίου, και για δύο εβδομάδες, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται σε αυτές τις χώρες.

Μέχρι σήμερα στην Ινδία έχουν χορηγηθεί 123,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα, αν και σε σχέση με το ποσοστού του πληθυσμού της που έχει εμβολιαστεί η χώρα βρίσκεται πολύ χαμηλότερα στην κατάταξη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…