Newsroom

Newsroom

Τι είπε ο σύντροφος της Καΐλή στη 10ωρη απολογία του – Νέες αποκαλύψεις από την Corriere della Serra

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «ποταμός» φέρεται να ήταν ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην ανάκρισή του το περασμένο Σάββατο (10/12}, καθώς  «μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα.

frantzesko tzozrtzi eva kaili

H ιταλική εφημερίδα Corriere della Serra, προχώρησε σε νέες αποκαλυπτικές λεπτομέρειες που αφορούν την κατάθεση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι. Ο Ιταλός σύντροφος της (πρώην) ευρωβουλεύτριας, συνελήφθη μαζί με την ίδια και άλλα δύο άτομα για το Qatar-gate, το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θεωρείται ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά στην ερεύνα των βελγικών αρχών.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, «ποταμός» φέρεται να ήταν ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι στην ανάκρισή του το περασμένο Σάββατο (10/12}, καθώς  «μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα».

Ειδικότερα, ο κ. Τζιόρτζι αναφέρει το δημοσίευμα της Corriere «ανέφερε ονόματα και επίθετα, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ Fight Impunity, την οποία είχε ιδρύσει ο επίσης κατηγορούμενος για το Qatargate, Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντζέρι. Επίσης, αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρέες που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί».

Κατά το δημοσίευμα ο Τζιόρτζι ανέλαβε όλη την ευθύνη για τα χρήματα που βρέθηκαν σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ, σε μία προσπάθεια να «σώσει» εκείνη που έχει να χάσει τα περισσότερα, τη σύζυγό του δηλαδή που είναι μητέρα και ένα πρόσωπο του οποίου πλήττεται το κύρος. Σύμφωνα με την Corriere della Serra ο Τζιόρτζι «έσπασε» και παραδέχθηκε τα γεγονότα, ότι, δηλαδή, αυτός και μόνο αυτός έλαβε τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο κέντρο των Βρυξελλών στο οποίο ζούσε με την Εύα Καϊλή.

Από αυτά τα χρήματα ήταν όσα βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της κας Καϊλή, όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί έξω από το ξενοδοχείο Sofitel στην πρωτεύουσα του Βελγίου την 9η Δεκεμβρίου. «Όλα έγιναν εκείνες τις ώρες, όταν η Καϊλή είδε τα χρήματα, δεν πήρε πειστική απάντηση για την προέλευσή τους και ζήτησε αμέσως να φύγουν από το σπίτι. Ο πατέρας της ανέλαβε να είναι ο κούριερ γιατί δεν υπήρχε άλλος», ήταν η εξήγηση που έδωσε.

Η ιταλική εφημερίδα επισημαίνει, επίσης, την δεύτερη έρευνα σε βάρος της Εύας Καϊλή που έγινε γνωστή το απόγευμα της Πέμπτης (15/12) για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Στο δημοσίευμα, τέλος, γίνεται αναφορά στην έρευνα που ξεκίνησε στην Αθήνα η Οικονομική Εισαγγελία για τα αδικήματα της δωροληψίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος από την Εύα Καϊλή με την προϋπόθεση η ευρωβουλευτής να μη διώκεται στο Βέλγιο για τα ίδια πραγματικά περιστατικά.

Θεσσαλονίκη: 6χρονη εντοπίστηκε μόνη της να κλαίει -Η μητέρα της την είχε βγάλει στην επαιτεία

ανηλικο

Θεσσαλονίκη: 6χρονη εντοπίστηκε μόνη της να κλαίει -Η μητέρα της την είχε βγάλει στην επαιτεία

Ένα ανήλικο κορίτσι εντόπισαν θαμώνες καταστήματος να κλαίει, αργά χθες το βράδυ, και να ψάχνει…

Συγκινητικό βίντεο από Χίο: Η Δέσποινα Βουχούρη πέφτει στην αγκαλιά του άνδρα που την έσωσε ως δότης μυελού των οστών

Χίο

Συγκινητικό βίντεο από Χίο: Η Δέσποινα Βουχούρη πέφτει στην αγκαλιά του άνδρα που την έσωσε ως δότης μυελού των οστών

Μια πολύ δυνατή ιστορία από τη Χίο και μια όμορφη έκπληξη

Και μπουκμέικερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης:«Τρία στα τρία οι προβλέψεις μου! Δεν κάνω άλλη» (video)

μητσοτακης στοιχημα

Και μπουκμέικερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης:«Τρία στα τρία οι προβλέψεις μου! Δεν κάνω άλλη» (video)

Ο πρωθυπουργός απάντησε στο σχόλιο και τόνισε ότι δεν θα κάνει καμία άλλη πρόβλεψη.

Καλαμάτα: Σήμερα η δίκη των 9 επιζώντων από το ναυάγιο της Πύλου-Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Pylos fregata

Καλαμάτα: Σήμερα η δίκη των 9 επιζώντων από το ναυάγιο της Πύλου-Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές

Μνήμες από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου με τους 600 νεκρούς ξαναζωντανεύουν στο Τριμελές Εφετείο…