Newsroom

Newsroom

CNN: Αυτές είναι οι πέντε ελληνικές λέξεις χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να υπάρξει η Ευρώπη

Στην ιστοσελίδα του CNN ανέβηκε ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, σημειώνοντας: «Αν μπορούσε η Ελλάδα…

ellada krisi oikonomia simaia akropoli ee europaiki enosi

Στην ιστοσελίδα του CNN ανέβηκε ένα άρθρο το οποίο αναφέρεται στην θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη, σημειώνοντας: «Αν μπορούσε η Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της με λέξεις…». Η Ελλάδα έχει μόνιμη θέση στη γλώσσα της Ευρώπης, υπενθυμίζει το δίκτυο, αναφέροντας ότι η ίδια η λέξη «Ευρώπη», προέρχεται από την αρχαία ελληνική μυθολογία.

Το CNN στη συνέχεια παρουσιάζει πέντε ελληνικές λέξεις, δίχως τις οποίες δεν θα μπορούσε να υπάρξει η Ευρώπη, εξηγώντας το γιατί.

Δημοκρατία
Ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Ελλάδα έχει τη «μητρότητα» των λέξεων που είναι απαραίτητες για να διοικείται μία ελεύθερη χώρα. Και οι 28 χώρες που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να είναι δημοκρατίες.

Πολιτική
Η πολιτική είναι η επιστήμη και η τέχνη της διακυβέρνησης πολιτών, αναφέρει το δημοσίευμα, κάνοντας αναφορά στις λέξεις «πόλη» (city) και «κοινότητα» (community) οι οποίες έχουν την καταγωγή τους στην ελληνική γλώσσα. Ο Αριστοτέλης άλλωστε ήταν εκείνος που πρώτος μίλησε για την πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
[Τράπεζες – Λ. Κατσέλη: Η ρευστότητα την Τρίτη θα καθορίσει το όριο των αναλήψεων]

Τράπεζες – Λ. Κατσέλη: Η ρευστότητα την Τρίτη θα καθορίσει το όριο των αναλήψεων

Ηθική
Χωρίς αυτή, υπάρχει περιθώριο για διαφθορά. Οι ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται από τις λιγότερο διεφθαρμένες στον κόσμο, σύμφωνα με το transparency.org. Η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γερμανία ήταν στις 20 κορυφαίες πέρυσι. Η Ελλάδα όμως είναι 69η στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη διαφθορά.

Φοβία
Η αναφορά στον «φόβο», παράλογο ή ανεξήγητο, στο τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον. Οι οικονομολόγοι διαφωνούν για το τι θα ήταν καλύτερο για τις αγορές, τον ελληνικό λαό ή και τις δύο πλευρές, αναφέρει το CNN.

Πληθώρα
Η ευρωζώνη έχει χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία με οικονομίες που είναι ισχυρές και ευημερούν. Ωστόσο αυτή η ευημερία δεν είναι κοινή σε όλη την ευρωζώνη. Η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα έχουν δει το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών να πέφτει από το 2010, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…