Χυδαία πρόκληση Λαγού στη Μάγδα Φύσσα: Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα! Άντε μη σου…!

Οι διάλογοι που οδήγησαν στην ένταση και το αίτημα της Μάγδας Φύσσα προς το προεδρείο

My project 1 16

Σε μια χυδαία πρόκληση προχώρησε ο καταδικασμένος για εγκληματική οργάνωση, χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός, εναντίον της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδας.

Η σημερινή δικάσιμος του εφετείου διεξήχθη σε περιβάλλον μεγάλης έντασης, καθώς η κατάθεση της αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Δήμητρας Ζώρζου, προκάλεσε την αντίδραση των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

5777988
Δίκη της “Χρυσής Αυγής” σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η επιμονή της υπεράσπισης αλλά και του ίδιου του Γιάννη Λαγού στο να ρωτούν τη μάρτυρα για μια υβριστική ανάρτηση που έγραψε για τη μητέρα του Ηλία Κασιδιάρη πριν 10 χρόνια, προκάλεσε προς το τέλος της συνεδρίασης την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία, όπως καταγράφει το παρατηρητήριο Golden Dawn Watch, είπε απευθυνόμενη στην έδρα:

«Θα ήθελα να παρακαλέσετε την υπεράσπιση, άλλη φορά δε θα τον αναφέρουν “μακαρίτη”, είναι δολοφονημένος. Και για τον πολιτικό κρατούμενο: Τόσο πολύ στεναχωριέστε για τις μανούλες;»

Ήταν τότε που ο Γιάννης Λαγός δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προσωπείο του και αποκάλυψε για μια ακόμη φορά την πραγματική διάσταση του χαρακτήρα του, απευθυνόμενος στη Μάγδα Φύσσα:

«Είσαι επάγγελμα Μάγδα Φύσσα! Επάγγελμα! Άντε ρε! [φωνάζει προς Μάγδα Φύσσα] ΑΝΤΕ ΡΕ ΜΗ ΣΟΥ… Άντε γεια… Άντε γεια, ρε!

Ο Λαγός αποχώρησε καθώς οι αστυνομικοί τον απομάκρυναν, με το κοινό της πολιτικής αγωγής να φωνάζει τη λέξη «Δολοφόνοι» και το κοινό της υπεράσπισης των χρυσαυγιτών να φωνάζει «Σάλτα γαμήσου ρε!».

Αμέσως πριν το επεισόδιο, είχαν προηγηθεί μεταξύ άλλων οι εξής διάλογοι μεταξύ του Γιάννη Λαγού, της Δήμητρας Ζώρζου, των συνηγόρων και της Προέδρου:

Μαργαρίτης [προς την μάρτυρα]: Να σας ρωτήσω, είπατε ήσασταν ενταγμένη από τα 17 σας;
Ζώρ: Είχα μια πολιτική άποψη.
Μαργ: Τι συναισθήματα τρέφετε για τους κατηγορουμένους της παρούσας δίκης; Έχετε φόρτιση; Έχετε πίσω σας τον κ Λαγό τι αισθάνεστε;
Ζώρ: Δεν νομίζω ότι πρέπει να απαντήσω σε κάτι τέτοιο.
Δαλιάνη: Η μάρτυρας καταθέτει επί περιστατικών όχι επί των συναισθημάτων της.
Μαργ: Εγώ θέλω να ρωτήσω και αν θέλει μπορεί να μου απαντήσει.
Πρ: Οι πράξεις μας ενδιαφέρουν, τα συναισθήματα τώρα…
Μαργαρίτης: Έχουμε, λοιπόν, μια αναφορά στο facebook που λεει «γαμώ τη μάνα του Κασιδιάρη, να πάνε στις σπηλιές τους». Ποιοι θα πάνε στις σπηλιές τους; Θεωρείτε ότι αυτή η φράση ανταποκρίνεται σε μια ώριμη προσωπικότητα; Εσείς που είστε μια κυρία 30κάτι χρονών και μια τοποθέτηση που δεν εμφορείται από αρνητικά συναισθηματα; Επιβεβαιώνετε ότι είναι δική σας;
Ζώρ: Ναι, είναι δική μου.
Μαργ: Πως το δικαιολογείτε μετά από 10 χρόνια; Μπορώ βέβαια να σας αναγνωρίσω και το ελαφρυντικό μετεφηβικής…
Ζώρ: Μετά από 10 χρόνια δεν θα το έγραφα έτσι, αλλά η άποψη μου παραμένει από τη στιγμή ειδικά που βγήκε εγκλ. οργάνωση.
[Από υπεράσπιση]: Τότε να μην κάναμε εφετείο…
Μαργ: Εσείς δεν είστε διάδικος όμως εδω.
Πρ: Εσείς δεν την ρωτήσατε την άποψή της;
Μαργ: Μιλάμε για μια νεαρή κοπέλα που βρίζει δημοσίως έναν άνθρωπο που δεν τον γνωρίζει, αλλοιώνετε μια προσωπικότητα ενός ανθρώπου […] Υπάρχει μια τάση να αντιμετωπίζει με φανατισμό ανθρώπινες προσωπικότητες και συνεχίζει και δεν θέλω κάτι άλλο.
[και αργότερα]

Λαγός: Εγώ πάντως βλέπω μεγαλύτερο μίσος για μας και ας λέτε για μένα ότι είμαι φασίστας, εσείς λετε ανήκετε στο δημοκρατικό τόξο, είναι δημοκρατικό να λέτε για τις μανάδες και να πάνε στις σπηλιές τους;
Πρ: Κάντε ερώτηση όμως επί της ουσίας.
Λαγός: Μην εκνευρίζεστε κα πρόεδρε, αν ήσασταν στη θέση μου… σας ρωτησα.

Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου. Διαβάστε ολόκληρους τους διαλόγους στο Golden Dawn Watch