Χτυπήθηκε νοσοκομείο στη Γάζα – Φόβοι για πάνω από 500 νεκρούς (video)

Τουλάχιστον 500 θύματα μετά από ισραηλινή επίθεση σε νοσοκομείο της Γάζας

γαζα νοσοκομειο

Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν, την Τρίτη (17/10), στο νοσοκομείο Αλ Αχλί Αράμπι, στο κέντρο της πόλης της Γάζας, έπειτα από ισραηλινή επίθεση, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η παλαιστινιακή κυβέρνηση στην περιοχή. Μάλιστα, το Γαλλικό Πρακτόρειο Ειδήσεων (AFP) κάνει λόγο για τουλάχιστον 500 νεκρούς.

 

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το al jazeera, το αραβικό νοσοκομείο al-Ahli, το οποίο βρίσκεται στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίστηκεχωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές που εμποδίζουν το ιατρικό προσωπικό να συνεχίσει και να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες σε χιλιάδες ανθρώπους. Στο νοσοκομείο αυτό βρίσκονται εκατοντάδες Παλαιστίνιους που έχουν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια των ισραηλινών επιδρομών στον θύλακα.

 

Επίθεση σε σχολείο στη Γάζα

Νωρίτερα, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε σχολείο της Παλαιστινιακής Υπηρεσίας Προσφύγων του ΟΗΕ (UNRWA) στον προσφυγικό καταυλισμό al-Maghazi της Γάζας.

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση