Οι Χρυσοί Σκούφοι για το 2025 απονεμήθηκαν από το «Αθηνόραμα» το βράδυ της Δευτέρας (10/03) στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.
Η εκδήλωση έγινε στα στα Asteria Domus και εκεί βρέθηκαν προσωπικότητες από τον πολιτισμό, τις επιχειρήσεις, τον τουρισμό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Στη λίστα με τα 45 κορυφαία εστιατόρια η κορυφή ανήκει στο κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι διατηρώντας την πρωτιά για 13η χρονιά ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.
Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη απένειμε το βραβείο, ενώ στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκαν τα εστιατόρια Botrini’s Athens και Delta.
Την ίδια στιγμή 24 Χρυσοί Σκούφοι απονεμήθηκαν σε εστιατόρια των νησιών του Αιγαίου, του Ιονίου και της Χαλκιδικής, ενώ μόνο η Σαντορίνη απέσπασε για τα εστιατόριά της 6 Χρυσούς Σκούφους.
Σύμφωνα με το athinorama.gr δεν έλειψαν εκπλήξεις και αλλαγές καθώς επτά εστιατόρια μπήκαν για πρώτη φορά στην κατάταξη καθώς η Πελοπόννησος και η Πάρος κατέκτησαν 2 από αυτούς – 4 εστιατόρια αναβαθμίστηκαν και ανέβηκαν σε θέση, ενώ 3 έχασαν τον Χρυσό τους Σκούφο, καθώς η αυστηροποίηση των βαθμολογικών βάσεων που ξεκίνησε από πέρσι, ίσχυσε και για αυτή τη χρονιά.
Για το 2025 το βραβείο του καλύτερου Chef pâtissier κέρδισε ο Μανώλης Στήθος, ενώ το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά.
Δείτε ΕΔΩ τους νικητές των Χρυσών Σκούφων για το 2025
Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο για το 2025
Βαθμολογία 17/20:
- Etrusco: Σύγχρονη κουζίνα, Κάτω Κορακιάνα, Κέρκυρα
Βαθμολογία 16,5/20:
- Botrini’s Athens: Σύγχρονη κουζίνα, Χαλάνδρι, Αθήνα
- Delta: Σύγχρονη κουζίνα, Καλλιθέα, Αθήνα
Βαθμολογία 16/20:
- Botrini’s Santorini: Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
- Elements Restaurant: Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
- Herve Restaurant: Σύγχρονη κουζίνα, Πετράλωνα, Αθήνα
- Lauda: Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
- Pelagos: Σύγχρονη κουζίνα, Βουλιαγμένη, Αθήνα
- Squirrel: Σύγχρονη κουζίνα, Νικήτη, Χαλκιδική
- Treehouse: Σύγχρονη κουζίνα, Βουρβουρού, Χαλκιδική
- Varoulko Seaside: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Μικρολίμανο, Πειραιάς
Βαθμολογία 15,5/20:
- CTC: Σύγχρονη κουζίνα, Κεραμεικός,
- Matsuhisa Athens: Γιαπωνέζικη κουζίνα, Βουλιαγμένη,
- Noble Gourmet: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Καλλιθέα,
- Patio: Σύγχρονη κουζίνα, Βουλιαγμένη, Αθήνα
- Selene: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Φηρά, Σαντορίνη
- Soil: Σύγχρονη κουζίνα, Παγκράτι, Αθήνα
- Σπονδή: Σύγχρονη κουζίνα, Παγκράτι, Αθήνα
- Tudor Hall: Σύγχρονη κουζίνα, Κέντρο, Αθήνα
Βαθμολογία 15/20:
- Alali: Σύγχρονη κουζίνα, Ακρωτήρι, Σαντορίνη
- Aleria: Σύγχρονη κουζίνα, Μεταξουργείο, Αθήνα
- Anama: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Γιάλοβα, Μεσσηνία
- Andromeda: Σύγχρονη κουζίνα, Νικήτη, Χαλκιδική
- Baos: Σύγχρονη κουζίνα, Χώρα, Μύκονος
- Βενετσιάνικο Πηγάδι: Σύγχρονη κουζίνα, Κέρκυρα
- Botrini’s Mykonos: Σύγχρονη κουζίνα, Άγιος Ιωάννης, Μύκονος
- Bubo: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Βουρβουρού, Χαλκιδική
- Cabbanes: Σύγχρονη κουζίνα, Ελιά, Μύκονος
- Ches: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Μαγγανάρι, Ίος
- Dionysos: Σύγχρονη κουζίνα, Ελούντα, Κρήτη
- Galazia Hytra: Σύγχρονη κουζίνα, Μάρπησσα, Πάρος
- Hytra: Σύγχρονη κουζίνα, Αμπελόκηποι, Αθήνα
- GB Roof Garden: Σύγχρονη κουζίνα, Κέντρο, Αθήνα
- Lycabettus: Σύγχρονη κουζίνα, Οία, Σαντορίνη
- Makris Athens: Σύγχρονη κουζίνα, Θησείο, Αθήνα
- Μakris Corfu: Σύγχρονη κουζίνα, Μωραΐτικα, Κέρκυρα
- Matsuhisa Paros: Γιαπωνέζικη κουζίνα, Νάουσα, Πάρος
- Melia: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Τραγάκι, Ζάκυνθος
- Moldee Bar Restaurant: Σύγχρονη κουζίνα, Προξένου Κορομηλά, Θεσσαλονίκη
- Onuki: Γιαπωνέζικη κουζίνα, Πύλος, Μεσσηνία
- Prosilio: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Ζάκυνθος
- Salonika Restaurant & Bar: Ελληνική Σύγχρονη Κουζίνα, Ανατολική Θεσσαλονίκη – Φάληρο
- Seeds: Σύγχρονη κουζίνα, Αθήνα, Ιλίσσια
- The Private Kitchen: Πελοπόννησος, Μεσσηνία, Πύλος
- Yēvo: Σύγχρονη κουζίνα, Μύκονος
Διαβάστε επίσης:
Εργατικό ατύχημα στη Βούλα: Χωρίς τις αισθήσεις τους τρία άτομα
Νίκος Παπαδόπουλος: Αυτά είναι τα έργα τέχνης που προκάλεσαν αμόκ στον βουλευτή της «Νίκης»
Νέος ΚΟΚ: Πρόστιμο 2.000 ευρώ και αφαίρεση διπλώματος για 7 χρόνια – Όλες οι αλλαγές