Ένας μικρός χαμός έχει ξεσπάσει στην ποδοσφαιρική κοινότητα από χθες το πρωί μετά την αποκάλυψη του νικητή της Χρυσής Μπάλας, για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο τη σεζόν 2023/24.
Πιο συγκεκριμένα ο Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης έμοιαζε ως το μεγάλο φαβορί για να την κατακτήσει, με τον Βραζιλιάνο σταρ να προέρχεται μετά από μια εκπληκτική χρονιά όπου κατέκτησε το Τσαμπιονς Λιγκ με τη «Βασίλισσα» και σημείωσε 24 γκολ, δίνοντας παράλληλα 11 ασίστ.
Παρόλα αυτά, το βραβείο κατέληξε τον Ρόδρι της Μάντσεστερ Σίτυ, ο οποίος προφανώς λόγω θέσης έχει λιγότερα γκολ και ασίστ, αλλά υπήρξε ο πολυτιμότερος παίκτης του Euro με την εθνική Ισπανίας (η οποία το κατέκτησε), ενώ παράλληλα στα 3 ματς που έλειψε και δεν έπαιξε για τον σύλλογο του Μάντσεστερ στην Premier League η ομάδα ηττήθηκε σε όλα, ενώ σε όσα συμμετείχε είχε είτε νίκες είτε ισοπαλίες.
Τα παραπάνω ήταν αρκετά για να ξεσηκώσουν έναν πόλεμο με ανακοινώσεις και αναρτήσεις, με πολλούς ποδοσφαιριστές να μιλάνε για «κλοπή» λέγοντας πως ο Βινίσιους είναι ο καλύτερος στον κόσμο, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για «δικαίωση» του Ρόδρι, ο οποίος ενδεχόμενος να είναι και ο πιο χρήσιμος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, παρόλο που δεν θεωρείται σταρ και ούτε «γεμίζει» με ασίστ και γκολ τα ήδη πλούσια στατιστικά του.
Ρεάλ Μαδρίτης – «Δεν τη δώσανε στον Βινίσιους επειδή παλεύει κατά του ρατσισμού»
Τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο συλλόγων βέβαια είναι πρωτοφανή, καθώς μέχρι και η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε θέση για την μη κατανομή του βραβείου στον Βινίσιους, λέγοντας πως ο θεσμός πλέον έχει τελειώσει για αυτούς, ενώ παράλληλα σύσσωμα τα μέλη της έκαναν μποϊκοτάζ στη Χρυσή Μπάλα.
Σήμερα μάλιστα, σύμφωνα με τον πάντα έγκυρο Φαμπρίτσιο Ρομάνο, κύκλοι του συλλόγου αναφέρουν ότι το βραβείο δεν πήγε στον Βραζιλιάνο σταρ λόγω του αγώνα του κατά του συστημικού ρατσισμού, δίνοντας άλλη υπόσταση στο ζήτημα.
Ο ίδιος ο παίκτης φυσικά δεν άφησε αναπάντητα τα παραπάνω, λέγοντας πως θα το κάνει άλλες 10 φορές αν χρειαστεί όλο αυτό (εννοείς τις εμφανίσεις του), λέγοντας πως κανείς δεν είναι έτοιμος για αυτό που έρχεται.
Eu farei 10x se for preciso. Eles não estão preparados.
— Vini Jr. (@vinijr) October 28, 2024
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί πως στην καλύτερη πεντάδα της Χρυσής Μπάλας υπήρξαν ακόμα 2 παίκτες της Ρεάλ, ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ και ο Ντάνι Καρβαχάλ, γεγονός που επηρέασε και τον ίδιο τον Βινίσιους, καθώς αρκετοί ψήφοι από ανθρώπους που έβαλαν σαν προτεραιότητα την Ρεάλ και το Τσάμπιονς Λιγκ «χωρίστηκαν» σε 3 στρατόπεδα, ενώ αυτοί που έβαλαν το Euro με την Ισπανία και την Premier League πήγαν σχεδόν όλοι στον Ρόδρι και μερικοί τον Καρβαχάλ, γεγονός που δικαιολογεί τη θέση του.
Ειδήσεις σήμερα:
Καιρός: Έρχονται βροχές και χιόνια σύμφωνα με το ECMWF – Πότε φθάνουν στη χώρα μας (χάρτες +video)
Μαρινάκης και Αλαφούζος σφυροκοπούν Μητσοτάκη: Το αποκαλυπτικό άρθρο Καρακούση και η «Καθημερινή»
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια