Χρυσές αμοιβές στα μουσεία για τις «εκλεκτές» της κ. Μενδώνη

Με καθαρό μισθό 3.500 ευρώ τον μήνα θα αμείβονται οι γενικές διευθύντριες που διόρισε η υπουργός Πολιτισμού, λίγο πριν από τις εκλογές, στα πέντε μεγάλα μουσεία που μετατράπηκαν με νόμο σε ΝΠΔΔ τον Φεβρουάριο.

mendoni 1 1

Μάλιστα, το ποσό αυτό είναι ξεχωριστό από την επιπλέον αποζημίωση που έχει τη δυνατότητα να αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο – μοντέλο που ισχύει στο Μουσείο της Ακρόπολης. Οι παχυλοί μισθοί θα επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, καταρρίπτοντας το κυβερνητικό αφήγημα περί «εκσυγχρονισμού» και «αυτοτέλειας» των μουσείων.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κατήγγειλε ότι «τη στιγμή που η Αρχαιολογική Υπηρεσία έχει μόνο μία γενική διευθύντρια, με μια κίνηση η κυβέρνηση της ΝΔ εγκατέστησε πέντε γενικές διευθύντριες και πέντε διοικητικά συμβούλια της αρεσκείας της, δεκαπλασιάζοντας το κόστος διοίκησης των μουσείων».

Ο ΣΕΑ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του ενάντια στον ν. 5021/2023 και την αποχή από κάθε διαδικασία που σχετίζεται με την εκτέλεση του νόμου, ενώ την ίδια στιγμή προχωρά στην κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητά του.

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…