Newsroom

Newsroom

Χριστούγεννα στη φυλακή για την Εύα Καϊλή

Γιατί κρίθηκε προφυλακιστέα η ευρωβουλευτής - Δεν θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης

AP - Ευα Καιλη

Χριστούγεννα στη φυλακή θα περάσει φέτος η Εύα Καϊλή, καθώς η ευρωβουλευτής κρίθηκε προφυλακιστέα μετά τη χθεσινή απολογία της ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης. Το νομικό σύστημα της χώρας προβλέπει αξιολόγηση της κατάστασης σε μηνιαία βάση, που σημαίνει ότι στις 22 Ιανουαρίου θα εξεταστεί και πάλι το αν θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκεπτικό της χθεσινής απόφασης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κ. Καϊλή ενδέχεται να καταστρέψει σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης σε περίπτωση που αποφυλακιστεί. Φαίνεται δηλαδή πως το δικαστήριο δεν πείστηκε από την υπερασπιστική γραμμή της ευρωβουλευτού, σύμφωνα με την οποία η Εύα Καϊλή δε γνώριζε, ούτε συμμετείχε στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται ο σύντροφός της, δεν είχε ποτέ κυριότητα ή κατοχή στα χρήματα που βρέθηκαν στο κοινό τους διαμέρισμα στις Βρυξέλλες, δεν έχει δωροδοκηθεί ποτέ από κανέναν και δεν είχε προσωπική ατζέντα για το Κατάρ.

Αν και η Εύα Καϊλή έχει δικαίωμα έφεσης, ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, έκανε γνωστό πως δεν πρόκειται να κατατεθεί έφεση στην απόφαση για προφυλάκιση της Εύα Καϊλή.

Η απόφαση

«Θέμα: Απόφαση προδικαστικού συμβουλίου σε περίπτωση διαφθοράς, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και εγκληματική οργάνωση εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία σε φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ένα πρόσωπο εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προεδρικών τμημάτων του Πρωτοδικείου Παράδειγμα στις Βρυξέλλες.

Με διάταξή του σήμερα το πρωί το προεδρικό τμήμα παρέτεινε την προφυλάκιση του Ε.Κ. με ένα μήνα.

Εάν ασκήσει έφεση κατά αυτής της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του κατηγορητηρίου Τμήμα του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων τύπου»