Newsroom

Newsroom

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα με την οποία το «Ζάρι» δεν είναι ένα απλό ερωτοτράγουδο, αλλά θίγει ζητήματα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα.

Καθώς πλησιάζει η περίοδος της Eurovision 2024 και με την Ελλάδα να διαγωνίζεται στον δεύτερο ημιτελικό της, ο οποίος θα γίνει στις 9 Μαΐου στο Μάλμε της Σουηδίας, πολύς κόσμος σχολιάζει το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, επιχειρώντας μάλιστα να ερμηνεύσει το νόημα που κρύβουν το βιντεοκλίπ και οι στίχοι του.

«Το νόημα που θέλει να περάσει το τραγούδι είναι πόσο τραγική είναι η κατάσταση»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα με την οποία το «Ζάρι» δεν είναι ένα απλό ερωτοτράγουδο, αλλά θίγει ζητήματα που απασχολούν τον μέσο Έλληνα όπως το φαινόμενο του υπερτουρισμού στη χώρα σε παραλληλισμό με την κακομοιριά που έχει επιβληθεί στον ίδιο.

Ακολουθεί η ανάρτηση χρήστη του Reddit για το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι:

«Το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι δεν είναι ερωτοτράγουδο. Μιλάει για τον υπερτουρισμό σε παραλληλισμό με την κακομοιριά που έχει επιβληθεί στον Έλληνα.

Συνδυάζοντας το νόημα των στοίχων με το βίντεο αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως το νόημα που θέλει να περάσει το τραγούδι είναι πόσο τραγική είναι η κατάσταση η οποία έχει επέλθει η χώρα μας. Ενώ το κράτος μας είναι έρμαιο πλέον της ανάγκης μας να δεχόμαστε τουρίστες, γίναμε μια καρικατούρα του παρελθόντος μας. Σε στιγμή που στις πόλεις δεν βρίσκουμε να μείνουμε σε σπίτια, στα χωρία το καλοκαίρι δεν έχουμε νερό για να γεμίζουν οι πισίνες, δεν μας φτάνουν τα λεφτά για να πάρουμε κρέας ή τυρί… Πλέον έχουμε μόνο το παρελθόν μας να θυμόμαστε ως κάτι καλό» αναφέρει αρχικά.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι «Οι τουρίστες δε, έρχονται να κάνουν «ράλλυ» γύρω απ’ τα αξιοθέατα της χώρας μας, εμείς γινόμαστε χαλί για να μας πατήσουν, αφήνουμε την τύχη μας και της χώρας μας πάνω στην δική τους διασκέδαση, «πέφτουμε και κυλιόμαστε σαν ζάρι», αλλά στο κάτω κάτω μας έχουν βάλει και και σε μια κατάσταση που τους έχουμε ανάγκη. Λέμε «πόνος μην μας έρθει μακάρι» γιατί η ζωή μας σ’ αυτήν την χώρα είναι σαν να κρέμεται πάντα από μια κλωστή. Λέμε «Ρίξε άλλη μια τελευταία φορά» γιατί περιμένουμε καλύτερα αλλά πάντα τα πράγματα καταλήγουν να είναι χειρότερα για τα παιδιά μας. Κάνω πως ξεχνάω τ’ άρωμα σου», ως γνωστόν η μνήμη οσμών είναι η πιο μακροχρόνια και δύσκολο να ξεχαστεί. Τι θα γίνει λοιπόν αν ξεχάσουμε αυτά που ξέρουμε; Ίσως αν σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και σταματήσουμε να είμαστε υπόδουλοι τον περιστάσεων των οποίων μας έχουν επιβάλει τότε μπορεί «όλα να αλλάξουν γύρω μας απότομα».

Τέλος, σημειώνει ότι «φυσικά οι ερμηνείες μπορεί να διαφέρουν και μπορείτε να πείτε ελεύθερα να πείτε ότι λέω μπαρούφες, αλλά εμένα εκεί με οδηγεί το φτωχό μυαλό μου».

Το Ζάρι της Μαρίνας Σάττι δεν είναι ερωτοτράγουδο. Μιλάει για τον υπερτουρισμό σε παραλληλισμό με την κακομοιριά που έχει επιβληθεί στον Έλληνα
byu/toocontroversial_4u ingreece

Πολλοί σχολίασαν τη συγκεκριμένη ερμηνεία, ενώ άλλοι έγραψαν χιουμοριστικά ότι δεν κατάλαβε τίποτα. Ένας σχολίασε ότι: «Διάβασα την ανάλυσή σου ευχάριστα. Ασχέτως που διαφωνώ στο μεγαλύτερο μέρος της σχετικά με το ίδιο το τραγούδι. Το τραγούδι όντως δεν έχει να κάνει με την αγάπη και τον έρωτα αλλά την ίδια τη σχέση μας με την πατρίδα μας».

Δείτε το «ZARI»:

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Αιμιλία Υψηλάντη: Αντέδρασε σε δημοσιογράφο – «Δεν καταλαβαίνω αυτή την ερώτηση»

Ακρίτα: Η ερώτηση στη Βίκυ Φλέσσα για τους νεκρούς στα Τέμπη – «Εμείς δεν σκοτώσαμε κανέναν»

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

 

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Ιρλανδία

Ιρλανδία: Φοιτητές στο Κολέγιο Τρίνιτι έστησαν έναν καταυλισμό, διαμαρτυρόμενοι για τον πόλεμο στη Γάζα

Οι ακτιβιστές στο Τρίνιτι ζητούν από το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας να διακόψει τους δεσμούς…