Χρ. Σπίρτζης: «Περιμένουμε μία μεγάλη συγνώμη για τη χθεσινή, απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη»

Σε μια σκληρή ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιτίθεται τόσο στο κυβερνών κόμμα όσο και στον Υπ Προ Πο Τάκη Θεοδωρικάκο που χθες είχαν σπεύσει να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ για fake news σχετικά με τους εγκλωβισμένους μετανάστες σε νησίδα στον Έβρο και εμμέσως για αντεθνική πολιτική.

5a9a67481dc524d80e8b458f

«Περιμένουμε μία μεγάλη συγνώμη για τη χθεσινή, απαράδεκτη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», τονίζει σε δήλωση του ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι «οι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν χάνουν ευκαιρία να κατηγορήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη δήθεν δημιουργία ψευδών εντυπώσεων σχετικά με τη στάση της χώρας, επί διακυβέρνησης ΝΔ, στο προσφυγικό, τα δικαιώματα, τις παρακολουθήσεις» και πως «χθες, κατά τη συνηθισμένη προπαγανδιστική τακτική του επιτελικού κράτους, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε στο ίδιο μοτίβο τις κατηγορίες αυτές».

 

Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει ότι μάλιστα το υπουργείο στην ανακοίνωση του επικαλέστηκε την ενημέρωση που έλαβε ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «από τον κ. Θεοδωρικάκο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που δεν μπορούσαν να εντοπιστούν πάνω στη νησίδα, η οποία βρίσκεται εκτός της ελληνικής επικράτειας». Όμως, σημειώνει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «σήμερα, τα γεγονότα διαψεύδουν την ενημέρωση που θεσμικά λάβαμε: Ξαφνικά και οι μετανάστες βρέθηκαν και στο ελληνικό έδαφος ήρθαν». «Αυτές είναι τακτικές που και τους θεσμούς απαξιώνουν και τη χώρα αμαυρώνουν», σχολιάζει.

Ο κ. Σπίρτζης προσθέτει καταληκτικά εν είδει υστερόγραφου: «Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά και υγεία. Χρόνια πολλά και στον εορτάζοντα υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Ευχόμαστε, επίσης, για το καλό της χώρας και του ελληνικού λαού, να μην είναι επιφορτισμένος του χρόνου, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, το φορτίο διακυβέρνησης της χώρας».