Χρ. Σπίρτζης: «Κατάσκοπος διέφυγε από τη χώρα μας και η ΕΥΠ Μητσοτάκη πανηγυρίζει»

Αλγεινές είναι οι εντυπώσεις μετά το δελτίου Τύπου της ΕΥΠ, με το οποίο επαιρόταν ότι κατόρθωσε να φέρει στο φως υπόθεση κατασκοπίας, αλλά η Ρωσίδα πράκτορας, την οποία παρακολουθούσαν οι ελληνικές αρχές, έχει φύγει από τη χώρα.

Στο θέμα που προέκυψε με την διαφυγή της «Μαρίας Τ», της κατασκόπου που ανακάλυψε η ΕΥΠ κατόπιν εορτής αναφέρθηκε με ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης, κάνοντας λόγο για «κατάσκοπο που διέφυγε από τη χώρα μας και η ΕΥΠ Μητσοτάκη πανηγυρίζει. Το επιτελικό κράτος θέτει “διθυραμβικά” ακόμη χαμηλότερα τη χώρα σε θέματα ασφαλείας».

Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημειώνει:

«Kύριε Μητσοτακη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ σύμφωνα με τον δικό σας νόμο, μπορείτε να μας απαντήσε

-Η ΕΥΠ με διθυραμβική ανακοίνωση πανηγυρίζει για την μεγάλη επιτυχία της αποκάλυψη της κατασκόπου «Μαρίας Τ» και την ίδια στιγμή δεν γνωρίζει πού είναι η κατάσκοπος;

-Ποιες ευθύνες έχετε που ως άλλος Χριστοφοράκος διέφυγε στο εξωτερικό;

-Είναι δυνατο να επιχαίρετε που η κατάσκοπος διέφυγε;

-Ποιοι χειρίζονταν την υπόθεση και δεν «μπόρεσαν» να ελέγξουν τον «στόχο»;

-Υπήρξε ενημέρωση της ΕΥΠ από ξένη υπηρεσία για τον συγκεκριμένο «στόχο»;

-Πόσο χρονικό διάστημα η ΕΥΠ ασχολείται με την υπόθεση αυτή;

-Γιατί δεν ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία;

-Απο την στιγμή που επαρακολουθείτο ως “στόχος” γιατί δεν ακυρώθηκε το διαβατήριο, η ταυτότητα και δεν έγινε άρση της ιθαγένειας της με αποτέλεσμα μέχρι χτες να μπορούσε ανενόχλητη να ταξιδεύει στις χώρες Σέγκεν;».

Συνεχίζοντας, ο Χρήστος Σπίρτζης τονίζει: «Κύριε Μητσοτάκη, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε με το επιτελικό σας κράτος, και για την ακύρωση ακόμη και του δικού σας διαγωνισμού για τις ταυτότητες και τα διαβατήρια και να συνεχίσετε το άριστο εργο σας θέτοντας «διθυραμβικά» ακόμη χαμηλότερα τη χώρα σε θέματα ασφαλείας.

Κύριε Μητσοτακη, άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, σας προτείνουμε να πανηγυρίσετε και για την μεγάλη επιτυχία των παρακολουθήσεών σας που αφορούσαν Έλληνες πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

Κυριε Μητσοτάκη άμεσα εποπτεύοντα την ΕΥΠ, η πρακτική σας «κάθε φιάσκο και μια νέα επιτυχία του επιτελικού σας κράτους» και «για κάθε αποτυχία δεν γνωρίζατε» έχει λάβει τέλος».

 

Τραγωδία Τέμπη: Πήραν νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες – Πότε θα απολογηθούν

Τραγωδία Τέμπη: Πήραν νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες – Πότε θα απολογηθούν

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας…