Newsroom

Newsroom

Χωρίς τέλος οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς (Προσοχή σκλήρες εικόνες)

Σε κατάσταση «πολιορκίας» βρίσκεται η Ασκελόν καθώς από τη στιγμή που έληξε το τελεσίγραφο της Χαμάς ξεκίνησε ο καταιγισμός ρουκετών σε διάφορα σημεία της πόλης

gaza14

Καζάνι που βράζει θυμίζει για τέταρτη ημέρα η Μέση Ανατολή, με τις αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να συνεχίζονται και τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την εισβολή των χερσαίων ισραηλινών δυνάμεων στην παλαιστινιακή Λωρίδα της Γάζας, η οποία βρίσκεται υπό ασφυκτική πολιορκία.

Την ίδια ώρα, αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση ότι βρέθηκαν αποκεφαλισμένα μωρά από τη Χαμάς σε κιμπούτς με δεκάδες νεκρούς.

Επίθεση πλήρους κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός προχωρά σε μια πλήρους κλίμακας επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ Γιόαβ Γκαλάντ.

«Έχω άρει όλους τους περιορισμούς, έχουμε [ανακτήσει] τον έλεγχο του [ισραηλινού] εδάφους και προχωράμε σε μια επίθεση πλήρους κλίμακας», δήλωσε ο υπουργός, όπως αναφέρουν οι Times of Israel.

Ο Γκαλάντ έκανε τη δήλωση κατά τη διάρκεια συνάντησης με ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας. Απευθυνόμενος σε αυτούς, τόνισε ότι θα τους ανατεθούν φιλόδοξα καθήκοντα.

«Θα έχετε την ευκαιρία να αλλάξετε την πραγματικότητα εδώ. Είδατε το τίμημα και θα δείτε την αλλαγή. Η Χαμάς ήθελε αλλαγή στη Γάζα, τα πράγματα θα αλλάξουν 180 μοίρες από αυτό που ήλπιζαν. Θα μετανιώσουν για αυτή τη στιγμή. Η Γάζα δεν θα επιστρέψει ποτέ σε αυτό που ήταν», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να επιτρέψει τη μεταφορά τροφίμων και φαρμάκων στη Γάζα 

Το Ισραήλ αρνήθηκε ένα αίτημα για μεταφορά τροφίμων και ιατρικού εξοπλισμού στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο Χουσεΐν Αλ Σέιχ, ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

«Καλούμε τους διεθνείς ανθρωπιστικούς θεσμούς και τη διεθνή κοινότητα να παρέμβουν κατεπειγόντως για να σταματήσει την επίθεση, να επιτρέψει τη μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης και να αποκαταστήσει την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση επειδή η Λωρίδα της Γάζας είναι αντιμέτωπη με μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή», τόνισε.

gaza people

Τουλάχιστον 900 νεκροί και 4.600 τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 900 νεκροί και 4.600 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει από το Σάββατο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην υπό πολιορκία Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Στη σχετική ενημέρωση, υπογραμμίζεται ότι μεταξύ των νεκρών είναι 260 παιδιά και 230 γυναίκες.

 

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

pregnant g076b366fe 1920 768

Κραυγή αγωνίας από τις αναπληρώτριες μητέρες- Η κυβέρνηση τους κόβει από το επίδομα μητρότητας (video)

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει της μη μισθωτές εργαζόμενες μητέρες ως δεύτερης κατηγορίας, φθηνές, αναλώσιμες και χωρίς…

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

9 12

Μαρούσι: Άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο – Ένας νεκρός και ένας τραυματίας (video)

Νεκρός ένας 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος ένας 23χρονος

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…