Newsroom

Newsroom

Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και στη Λεμεσό - Στέλνει δύο καναντέρ η Ελλάδα

5659274

Bελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν σήμερα οι πυρκαγιές σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη, καθώς και οι τρεις είναι αυτήν τη στιγμή οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο και ελέγχονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Τις νυχτερινές ώρες της Κυριακής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη Ροδόπη και πλέον επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ στον Όλυμπο, όπου η φωτιά ενδέχεται να προκλήθηκε από κεραυνό, υπάρχουν μικρές διάσπαρτες εστίες.

Καλύτερη είναι η κατάσταση και στη Λεμεσό της Κύπρου, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κέττη, “επί του παρόντος η πυρκαγιά είναι σε ύφεση. Η πυρκαγιά χωρίστηκε σε τομείς σε συνεργασία με Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια της νύκτας οι επίγειες δυνάμεις εργάζονταν με δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα. Μεταξύ Φασούλας –  Αψιού υπάρχει ενεργό μέτωπο στο οποίο εργάζονται εντατικά δυνάμεις πυρόσβεσης. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινάμε με εναέρια μέσα για κατασβέσεις ενεργών εστιών και οριοθέτησεις”.

Σημειώνεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή του ευρωπαϊκού μηχανισμού και σήμερα το πρωί αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο το πρώτο Καναντέρ από την Ελλάδα, ενώ το δεύτερο αναμένεται το απόγευμα.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…