Χορηγήθηκε άσυλο και σε τρίτο Τούρκο αξιωματικό από τους οκτώ

Γνωστοποιήθηκε σήμερα η χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν ακόμα Τούρκο αξιωματικό, τον τρίτο κατά σειρά, εκ των οκτώ που εισήλθαν στη χώρα μας το καλοκαίρι του 2016 αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην γείτονα χώρα

5b3de6421dc5248f038b4617

Συγκεκριμένα, την περασμένη Παρασκευή εκδόθηκε ομόφωνη απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, σύμφωνα με την οποία χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό Ούγκουρ Ουτσάν.

Σήμερα, ο εν λόγω Τούρκος αξιωματικός οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου και του γνωστοποιήθηκε η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου και επέστρεψε στο χώρο όπου φυλάσσεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μαζί με τους άλλους επτά συναδέλφους του. Όπως είναι γνωστό και οι οκτώ αξιωματικοί δεν είναι πλέον κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού από τον περασμένο Μάιο αλλά έχουν μεταφερθεί σε ειδικό κρατικό χώρο, φρουρούμενοι.

Στο μεταξύ, αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον έναν από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, το συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου. Οι σύμβουλοι Επικρατείας σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, έχουν κρίνει ότι είναι συνταγματική η χορήγηση ασύλου και απέρριψαν το αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που ζητούσε την ακύρωση της απόφασης ασύλου στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Από την επιτροπή ασύλου αναμένεται σταδιακά να χορηγηθεί άσυλο και στους υπόλοιπους πέντε Τούρκους αξιωματικούς. Η χορήγηση ασύλου είναι προϋπόθεση για την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων στους Τούρκους αξιωματικούς.

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Screenshot 2024 06 15 214341

Θεσσαλονίκη: Συντονισμός Φορέων κατά του Flyover – «Η καταστροφή του Σεϊχ Σου ξεκίνησε»

Οι 53 Φορείς και Συλλογικότητες που αντιτίθενται στην κατασκευή του έργου της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου…

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Screenshot 2024 06 15 210438

Γαλλία: Πάνω από μισό εκατομμύριο πολίτες διαδήλωσαν κατά της ακροδεξιάς

Μεταξύ των διαδηλωτών στο Παρίσι, ορισμένοι φώναζαν επίσης «Ελεύθερη Παλαιστίνη, viva Palestina» και φορούσαν παλαιστινιακά…