Χοντρό φάουλ από τον Καραθανασόπουλο του ΚΚΕ για τεκνοθεσία: «Είναι σκοταδισμός» – Αντέδρασε η Αναστασοπούλου (video)

«Πάμε να δημιουργήσουμε θέμα ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα», ήταν το αρχικό σχόλιο από τον Νίκο Καραθανασόπουλο

Καραθανασόπουλος

Το νομοσχέδιο με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και τη τεκνοθεσία που φέρεται να θέλει να φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις κυρίως από την άκρα δεξιά και ένα μεγάλλο κομμάτι της ΝΔ.

Σοβαρές ενστάσεις φαίνεται πως έχει και το ΚΚΕ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βουλευτής του, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος ερωτώμενος για το ζήτημα στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου δημιουργεί τεράστιες ασάφειες ως προς τη θέση που θα κρατήσει, τη στιγμή που τα λεγόμενα του προκαλούν μεγάλη εντύπωση καθώς φτάνει να μιλά μέχρι και για σκοταδισμό.

«Πάμε να δημιουργήσουμε θέματα ενώ υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα. Εμείς πάντως λέμε ότι ο καθένας έχει δικαίωμα στον προσδιορισμό τους και θα κρατήσουμε τη στάση που κρατήσαμε στο σύμφωνο συμβίωσης.

Όσον αφορά την τεκνοθεσία έχει επιστημονικά χαρακτηριστικά, σχετίζεται με τη βιοηθική και με άλλα ζητήματα και εμείς έχουμε πολύ σοβαρές επιφυλάξεις. Το σύμφωνο συμβίωσης δεν το είχαμε ψηφίσει.

Άρα λοιπόν θα δούμε πως θα έρθουν με βάση το δικαίωμα του καθενός και όχι με βάση τα ζητήματα που σχετίζονται με μία βαθιά αντιεπιστημονική, σκοταδιστική κατεύθυνση όσον αφορά ζητήματα που σχετίζονται με τη βιολογία, σε σχέση με τη βιολογία τα φύλα και την αναπαραγωγή.

Η επιστημονική κοινότητα δεν έχει τοποθετηθεί.», τονίζει αρχικά ο Νίκος Καραθανασόπουλος προκαλώντας πραγματικά απορία για το τι θέλει να πει αλλά και για το ποια είναι η θέση του κόμματός του.

Μάλιστα τα λεγόμενα του προκάλεσαν την αντίδραση της Μαρίας Αναστασοπούλου η οποία ρώτησε αν: «Σκοταδισμός ποιο είναι η τεκνοθεσία; Εγώ νομίζω θα προκαλέσει εντύπωση η απάντησή σας σήμερα. Μιλάτε για σκοταδισμό. Αυτά τα ακούμε από την εκκλησία θέλω να σας πω, από μητροπολίτες. Συγγνώμη που σας το λέω έτσι αλλά από μητροπολίτες τα ακούμε αυτά»

«Ακούτε άλλα πράγματα», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, με την παρουσιάστρια του ΑΝΤ1 να τονίζει ότι «Νομίζω ακούω καλά ακόμα».

«Μιλάμε για ζητήματα που σχετίζονται με τη βιοηθική και αυτά είναι ζητήματα πολύ λεπτά. Για αυτό δεν ψηφίσαμε και το σύμφωνο συμβίωσης.

Για τα ζητήματα της κληρονομιάς και της ασφάλισης μπορεί να λυθούν και με άλλο τρόπο και συνολικά θεσμοί που αναπαράγουν σχέσεις που δεν βασίζονται στην ισότητα αλλά βασίζονται στην οικονομική κυριαρχία του πιο ισχυρού είναι άλλα ζητήματα», συνέχισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

«Εγώ πάντως ήδη εισπράττω την έκπληξη από κόσμο για την τοποθέτηση σας», είπε η Μαρία Αναστασόπουλου, την ώρα που ο Γιώργος Παπαδάκης αναρωτήθηκε «Από τη μία μιλάτε για την ελευθερία της επιλογής και από την άλλη τι οικονομικά συμφέροντα υπάρχουν σε αυτό;».

«Αυτό είναι άσχετο με τους θεσμούς που αναπαράγουν ζητήματα οικονομικών ανισοτήτων και μέσα στην κοινωνία και μέσα στην οικογένεια», κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ σε ένα μάλλον κρεσέντο απαρχαιωμένων απόψεων που δεν σχετίζονται με προοδευτικές αντιλήψεις και ιδέες.

Δείτε τις απίστευτες δηλώσεις του Νίκου Καραθανασόπουλου από το 18:00 και μετά