Πληρώνουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να ρίξουν το documentonews.gr και το koutipandoras.gr

Tο μέγεθος των επιθέσεων υπολογίζεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ - Φταίει το πρωτοσέλιδο της Κυριακής του Documento όπου εμπλέκονται μαφιόζοι από Τουρκία και Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα για το παρακράτος που έστησε το Μαξίμου στην ΕΥΠ;

329369178 591956365697572 2605504010445952067 n

Συντονισμένη επίθεση δέχονται από το μεσημέρι της Δευτέρας οι servers του documentonews.gr και του koutipandoras.gr, με αποτέλεσμα οι χρήστες να αντιμετωπίζουν προβλήματα συνδεσιμότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τεχνικούς με τους οποίους συνεργάζονται οι δύο ιστότοποι, οι δύο ιστοσελίδες δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση τύπου DDoS (distributed denial-of-service – επίθεση άρνησης υπηρεσιών).

Αξίζει να σημειωθεί πως το μέγεθος των επιθέσεων υπολογίζεται δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε τιμές αγοράς, μιας και πρόκειται για συντονισμένη και καλά οργανωμένη επίθεση που περιλαμβάνει «χακαρισμένους» υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο, όπως αποδεικνύεται από τις χιλάδες ηλεκτρονικές διευθύνσεις (IP) οι οποίες είναι στη διάθεση του documentonews.gr.

κυβερ

Άραγε ποιος έχει το κίνητρο για μια τέτοια επίθεση; Φταίει το πρωτοσέλιδο της Κυριακής του Documento όπου εμπλέκονται μαφιόζοι από Τουρκία και Ελλάδα ή οι αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα για το παρακράτος που έστησε το Μαξίμου στην ΕΥΠ;

Σε κάθε περίπτωση προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως όταν το Solomon και το Balkan Insight όταν δημοσίευσαν μακροσκελή έρευνα για τον Αγιαβέφε δέχθηκαν παρόμοιας κλίμακας και είδους (DDos) κυβερνοεπίθεση, η οποία κράτησε για μερικές μέρες. Τα νούμερα με τα οποία χτυπήθηκε τότε το Solomon ήταν ασύλληπτα και άγγιζαν περίπου τις 220 εκατομμύρια επισκέψεις σε μόλις 72 ώρες!

Μέσω των επιθέσεων άρνησης πρόσβασης (DDos) υπολογιστές απ’ όλο τον κόσμο στην ουσία επιχειρούν ταυτόχρονα να εισέλθουν σε μια ιστοσελίδα, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο την υπερφόρτωση των servers και κατά συνέπεια την κατάρρευση τους.

Τι δημοσίευσε το Documento τη Κυριακή για τον Αγιαβέφε

Το φύλλο του Documento της περασμένης Κυριακής δημοσίευσε δύο πολύ σημαντικά ρεπορτάζ: το πρώτο αφορούσε την ελληνοποίηση του Τούρκου διεθνώς καταζητούμενου Γιασάμ Αγιαβέφε. Ο Γιασάμ Αγιαβέφε πολιτογραφήθηκε τιμητικά τον Ιούνιο του 2022, έπειτα από συστατική επιστολή που είχε λάβει από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος διαβεβαίωνε ότι ο Τούκρκος καταζητούμενος είναι επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας.

Όπως αποκάλυψε χθες το Documento, ο Γιασάμ Αγιαβέφε είχε εμπλοκή μέσω της συζύγου του με την Greek mafia, δηλαδή με εγκληματική οργάνωση στην οποία συμμετείχαν και επίορκοι αστυνομικοί η οποία χορηγούσε ταυτότητες με ψεύτικα στοιχεία σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Συγκεκριμένα, το κύκλωμα που εξαρθρώθηκε στα τέλη του 2021 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας είχε χορηγήσει ταυτότητα στη σύζυγο του Γιασάμ Αγιαβέφε ήδη από τον Νοέμβριο του 2018, ενώ η αστυνομία είχε ολοκληρώσει και αποστείλει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές τη σχετική πολυσέλιδη δικογραφία ήδη από τον Δεκέμβριο του 2021. Δηλαδή η Δικαιοσύνη γνώριζε για την εμπλοκή της οικογένειας Αγιαβέφε με το κύκλωμα τουλάχιστον έξι μήνες προτού ο διεθνώς καταζητούμενος Τούρκος πολιτογραφηθεί σκανδαλωδώς Ελληνας.

Το Documento όμως είχε ακόμη ένα σημαντικό ρεπορτάζ την περασμένη Κυριακή: για το πώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη «ξεπλένει» το αυταρχικό καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, δεχόμενη τα αιματοβαμμένα πετροδόλαρα μιας χώρας που πραγματοποιεί 130 εκτελέσεις τον χρόνο. Φυσικά, από τα δεκάδες έργα που υλοποιούνται –η θα υλοποιηθούν- στη χώρα μας, με την αρωγή της Σ. Αραβίας, δεν θα μπορούσαν να μην εμπλέκονται και στενοί φίλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ειδικά σε ότι αφορά το έργο East to Med Corridor –η σχετική συμφωνία υπογράφηκε πριν από μερικούς μήνες μεταξύ Σ. Αραβίας, Ελλάδας και Κύπρου-, εμπλέκονται δύο φίλοι του Κ. Μητσοτάκη, οι οποίοι ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο εξαιτίας δημοσιευμάτων του Documento.

Ο ένας εξ’ αυτών είναι ο Αλέξανδρος Σίνκα, ο οποίος βάσει πορίσματος της επιτροπής PEGA, φέρεται να εμπλεκόταν στη μεταφορά τυο παράνομου λογισμικού Predator Από την Κύπρο στην Ελλάδα. Ο Αλ. Σίνκα ως εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας TTSA –η οποία έχει αναλάβει την εκτέλεση του έργου- διαφημίζει εδώ και καιρό την συγκεκριμένη επένδυση, εξυμνώντας τον Κ. Μητσοτάκη. Στην ίδια εταιρεία συμμετέχει και ο επιχειρηματίας Γεώργιος Μ. Ρόκας, ο οποίος όπως αποκάλυψε πρόσφατα το Documento, φέρεται να «υφαρπάζει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από την αιολική ενέργεια».

 

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

ταυρος

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σούβλισμα ταύρου σε χωριό της Κρήτης στα πλαίσια του «εορτασμού» του Αγίου…