Χιλιάδες άνθρωποι στη συναυλία αλληλεγγύης για τον Γιάννη Μιχαηλίδη – Μετά την απαγόρευση στα Προπύλαια

Η αστυνομία απαγόρευσε την εκδήλωση στα Προπύλαια μετά από ένα διήμερο άγριας καταστολής στα Εξάρχεια. Χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και γέμισαν με τις φωνές τους την Πανεπιστημιούπολη.

μιχαηλιδης

Σήμερα εκδικάζεται στο Εφετείο Λαμίας το νέο αίτημα αποφυλάκισης του Γιάννη Μιχαηλίδη,  ο οποίος έχει εκτίσει τα 3/5 της βασικής ποινής του. Μετά την απόρριψη της αίτησής του από τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Άμφισσας προχώρησε σε απεργία πείνας και πλέον νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Λαμίας μετά από 64 μέρες απεργία πείνας.

Το κάλεσμα των διοργανωτών

Ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και περίπου 2 μήνες, με μόνο σκοπό την αποφυλάκιση του. Από τα τέλη Μαίου έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο μαζικό και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης, το οποίο σπάει τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος στον αγώνα του Γιάννη.

Ο αγώνας αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη σημαντικότερη καμπή του, καθώς το κίνημα βγαίνει μαζικά στο δρόμο ενόψει του δικαστικού συμβουλίου στις 25/7 που θα αποφασίσει για την αίτηση αποφυλάκισης του συντρόφου.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη. Η δικαιοσύνη που αποφυλάκισε τις τελευταίες μέρες δολοφόνους και βιαστές είναι ταξική. Είναι η φωνή του κράτους και της καπιταλιστικής κοινωνίας, που τρέμουν ανθρώπους σαν τον Γιάννη, διότι στο πρόσωπό τους φέρουν την αξιοπρέπεια και την αδιαλλαξία του ανθρώπου που αγωνίζεται και κρατά πάντα ψηλά το κεφάλι. Στο πρόσωπό τους φέρουν την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του κόσμου της μισθωτής σκλαβιάς και της εξουσίας. Ο Γιάννης κρατείται “προληπτικά” όμηρος του κράτους.

 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό