Χαρούμενα τσακίδια…

Με αφορμή την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Α. Τσίπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, σχολιάστηκε ότι επέλεξε αυτή τη συγκεκριμένη πρωινή εκπομπή, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να έχει σοβαρό πρόβλημα διείσδυσης στις μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 55 ετών, και βρίσκει «τείχος» ειδικά στις τάξεις των συνταξιούχων.

AA Newsletter 17Mar ArtAsResistance1

Η σκληρή πραγματικότητα έρχεται και ακουμπά στον μύθο του Σίσυφου. Όχι μόνο ως προς την επίπονη κι επίμονη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να σπρώχνουν ψηλά το βάρος της γνώσης, της τίμιας ενημέρωσης και των κοινωνικών αξιών ψηλά, αλλά και στον επίμονο παραλογισμό συμπολιτών μας να σπρώχνουν ψηλά αυτό που τους βλάφτει. Τι κι αν το βάρος τούς συμπαρασύρει και τους κατρακυλά στον πάτο της ζωής, αυτοί φτου κι από την αρχή, το σπρώχνουν ακόμα ψηλότερο.

Τι κι αν με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και το Μνημόνιο Συνεννόησης έγιναν γενναίες οριζόντιες περικοπές συντάξεων 12% και άνω πάνω και κατάργηση του ΕΚΑΣ; Το 40% των συνταξιούχων, την κυβέρνηση με τον κ. Βρούτση ψήφισε στις τελευταίες εθνικές εκλογές. (Να θυμίσουμε ότι οι αποφάσεις επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για μειώσεις στις πρόωρες αποχωρήσεις, ήταν ήδη νομοθετημένες από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όπως και η κατάργηση του ΕΚΑΣ. Όσο για την πρόσφατη εξαγγελία Μητσοτάκη που έκανε στη ΔΕΘ για αυξήσεις των συντάξεων, ήταν ήδη νομοθετημένη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που είχε επίσης νομοθετήσει την 13 η σύνταξη, αλλά η παρούσα κυβέρνηση την έστειλε στα αζήτητα).

Είναι γεγονός ότι παράγεται περισσότερη παραπληροφόρηση από όση μπορούμε να καταναλώσουμε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ανάμεσα στους ανθρώπους που θεωρητικά μπορούν να καταλάβουν βασικά πράγματα, υπάρχει μια μεγάλη μάζα πολιτικής κατεύθυνσης δεν θέλει να εννοήσει!

Είναι δυνατόν να εμμένουν σε μία τοξική σχέση με την Νέα Δημοκρατία, όταν οι κυβερνητικοί της εκπρόσωποι, της εύχονται «Χαρούμενα τσακίδια»; Μήπως πρόκειται για ανοησία την οποία είναι αδύνατον να μπορέσει κάποιος να
αντιπαλέψει; Ή επειδή… στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί; Το δια ταύτα: Η νέα γενιά είναι άγραφη και με αυτή την έννοια σηματοδοτεί μία νέα αρχή. Το πεπρωμένο της ανήκει. Αν θα ξεκινήσουν κάποιοι τον επίπονο ανηφορικό δρόμο, για να φωτίσουν την αλήθεια, είναι οι νέοι. Αυτοί μπορούν να βροντοφωνάξει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη: «Χαρούμενα τσακίδια!» Και να γίνουν σύμβολο της ανθρώπινης μοίρας.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Μπακογιάννη 1

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τα Τέμπη, πως «κανένας δεν…

Μανώλης Μαυρομάτης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Τα τελευταία νέα για την υγεία του

profile player 960x540 27

Μανώλης Μαυρομάτης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Δυστυχώς, τα καλά νέα που περιμέναμε να ακούσουμε για την κατάσταση του Μανώλη Μαυρομάτη δεν…