Newsroom

Newsroom

Χάος στο Σισμανόγλειο, όπου ασθενείς με λοιμώξεις νοσηλεύονται δίπλα σε χειρουργημένους

Η έλλειψη προσωπικού αλλά και διαθέσιμων κρεβατιών ανάγκασε το προσωπικό να ανακατεύει ασθενείς και καθήκοντα.

Sismanogleio 1

Το χάος που επικράτησε στο Σισμανόγλειο στην τελευταία του εφημερία περιέγραψε στο Documentonews υγιειονομικός που εργάζεται εκεί. Η έλλειψη προσωπικού αλλά και διαθέσιμων κρεβατιών ανάγκασε το προσωπικό να ανακατεύει ασθενείς και καθήκοντα. Ετσι ασθενείς με λοιμώξεις βρέθηκαν σε χειρουργικές κλινικές, καταργώντας τους υγειονομικούς κανονισμούς αλλά και την απλή λογική.

Το πρωί της Παρασκευής 5 Ιανουαρίου έκλεισε η εφημερία στις 8 π.μ. Εκείνη την ώρα υπήρχαν στα Επείγοντα τουλάχιστον 25 ασθενείς που είχαν εισαχθεί χωρίς να υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι.

Περιστατικά της Β’ Παθολογικής, της Α και της Β Πνευμονολογικής που εφημέρευαν την Πέμπτη. COVID-19, γρίπη και αναπνευστικές λοιμώξεις πολλά από αυτά, αλλά και εγκεφαλικά.

Επίσης οι ίδιες κλινικές έχουν «χώσει» ως φιλοξενία πολλά περιστατικά στις 2 Χειρουργικές κλινικές και στις Ουρολογικές, στην ΩΡΛ και την Θωρακοχειρουργική δημιουργώντας έτσι την κατάσταση, χειρουργημένοι, ασθενείς χωρίς λοίμωξη να νοσηλεύονται σε ίδιο θάλαμο με λοιμώξεις.

Τέλος πολλές κλινικές έχουν μετατρέψει θαλάμους σε COVID-19 με αποτέλεσμα το προσωπικό που φροντίζει π.χ. μια κακοήθεια προστάτη, να φροντίζει και COVID στον ακριβώς δίπλα θάλαμο!

«Οι διεθνείς κανονισμοί πάνε περίπατο», μας λέει αγανακτισμένος ο υγειονομικός.

Υπάρχει μαι κλινική 20 κρεβατιών (η κλινική COVID) που είναι κλειστή από τον Αύγουστο και δεν μπορεί να ανοίξει γιατί δεν
υπάρχει καθόλου νοσηλευτικό προσωπικό να την στελεχώσει!

Τέλος επισημαίνει ότι «το γειτονικό Αμαλία Φλέμινγκ συνεχίζει να βρίσκεται εκτός εφημεριών του ΕΣΥ για άγνωστο λόγο έχοντας πολλά άδεια κρεβάτια. Πρέπει να μπει άμεσα στη μάχη να βοηθήσει!».