Newsroom

Newsroom

Χανιά: Συγκέντρωση για τα 4 χρόνια από την δολοφονία του Ζακ

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται 4 χρόνια από την μέρα της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου και στα Χανιά διοργανώνεται συγκέντρωση μνήμης.

ek zak kostopoulos

Σε ανακοίνωση κάλεσμα που υπογράφει η “ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ”, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: « Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του/της Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh, η τελική απόφαση της δίκης των δολοφόνων – καταδίκη των 2 “επιχειρηματιών” για θανατηφόρα σωματική βλάβη και αθώωση των 4 αστυνομικών – και η αποφυλάκιση του μεσίτη δυο μήνες μετά την καταδίκη του, απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο σεξιστικό, ομοφοβικό και τρανσφοβικό είναι το σύστημα στο οποίο ζούμε καθημερινά. Όμως, ο αγώνας μας δεν τελειώνει εδώ». Και προσθέτει: «Δίνοντας ταυτόχρονα τη μάχη στο Εφετείο των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται με νέα συνεδρίαση στις 28/9. Και συνολικά, απέναντι στο ίδιο το σύστημα για την ανατροπή του».

Κάλεσμα σε πορεία μνήμης απευθύνει και η Rosa Nera, για αύριο 21/9 στην πλατεία Αγοράς στις 6.30 ζητώντας δικαιοσύνη για τον Ζακ Κωστόπουλο. Σε ανακοίνωση της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε την ασυδοσία των αφεντικών, τον ρατσισμό, την πατριαρχία και την ομοφοβία, μαζί με τις καταπιεσμένες και τους εκμεταλλευόμενους αυτού του κόσμου. Όπως έκανε και ο Ζακ Κωστόπουλος στη ζωντανή και μαρτυρική πολιτική του βιογραφία. Ο αγώνας για δικαιοσύνη στον Ζακ Κωστόπουλο συνεχίζεται».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…