Newsroom

Newsroom

Χανιά: Στη φυλακή ο αστυνομικός που κατηγορείται για διαφθορά και εκβιασμούς

O 53χρονος αστυνομικός κατηγορείται για εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος.

astinomikos2 1

Προφυλακιστέος κρίθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (31/08) μετά την απολογία του ο 53χρονος αστυνομικός που συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά για υπόθεση χρηματισμού και εκβιασμού.

Μετά την απολογία του την Πέμπτη (31/8) ενώπιον του ανακριτή Χανίων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η υπόθεση επειδή ο αστυνομικός τόνιζε στην περιοχή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη και βρέθηκε ένα βήμα πριν την υποψηφιότητά του για βουλευτής της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 53χρονος κατηγορείται για δωροδοκία και εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της οποίας ο 53χρονος ήταν πρόεδρος, προχώρησε στην διαγραφή του και κίνησε τις διαδικασίες για την αντικατάσταση του, κάνοντας μάλιστα λόγο σε ανακοίνωση της, για προσβολή, που θίγει το κύρος της Ένωσης, ενώ καταδίκασε και τις φερόμενες πράξεις του 53χρονου.

Ο 29χρονος γιος του -Ειδικός Φρουρός στην ΕΛΑΣ- αφέθηκε χθες (30/08) Τετάρτη ελεύθερος μετά την απολογία του. Του επιβλήθηκε, ωστόσο, ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παλιές αμαρτίες

Η ΕΛ.ΑΣ. είχε απαλλάξει την περίοδο 2007-2010 τον αξιωματικό των Χανίων που κατηγορείται τώρα για εκβιάσεις επιχειρηματιών, παρ ότι και τότε υπήρχαν αναφορές για παρόμοιες ενέργειες του.

Σύμφωνα με το in.gr, o ίδιος μάλιστα είχε προχωρήσει τότε σε δηλώσεις για «αστήρικτες κατηγορίες» αλλά είχε στραφεί και εναντίον ΜΜΕ για «δυσφήμιση» του, τα οποία όμως απαλλάχθηκαν στο δικαστήριο.

Με την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. να εστιάζεται στις υψηλές προσβάσεις του στο εσωτερικό της Αστυνομίας και αν υπήρχαν περιπτώσεις όπου φρόντιζε , με το αζημίωτο, για ευνοϊκές μεταθέσεις συναδέλφων του.

Ο 53χρονος αστυνομικός σύμφωνα με αποκαλύψεις και του «Βήματος» την περίοδο 2006-2007, φέρεται ότι είχε ζητήσει και τότε χιλιάδες ευρώ από δύο συνιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων στα Χανιά, προκειμένου να μη “σφραγιστούν” για σειρά παραβάσεων».

Επιπλέον προ αρκετών ετών –είχε τότε τον βαθμό του ανθυπαστυνόμου- είχε κατηγορηθεί ότι είχε επιχειρήσει να ανοίξει με έναν ιδιώτη μπαρ όπου θα απασχολούνταν και αλλοδαπές γυναίκες».

Όμως φαίνεται ότι η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. τότε οδήγησε στην απαλλαγή του και ότι δεν είχε προχωρήσει σε οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…