Champions League: "Κληρώνει" στις 18:45 για Ολυμπιακό

Μετά και την ολοκλήρωση των τελευταίων αγώνων για τη φάση των προκριματικών του

200315125608 8157

Μετά και την ολοκλήρωση των τελευταίων αγώνων για τη φάση των προκριματικών του Champions League την Τετάρτη, το παζλ των 32 ομάδων που θα δώσουν τη μάχη για την πρόκριση στους ομίλους έχει συμπληρωθεί, με την κλήρωση να διαξάγεται στις 18:45 στο Μονακό.

Από φέτος στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετούνται όχι οι ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά οι πρωταθλήτριες των οκτώ πρώτων χωρών στην κατάταξη της UEFA.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, αποφεύγοντας ομάδες όπως οι Σαχτάρ, Σεβίλλη, Λιόν, Ντιναμό Κιέβου, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ, Ρόμα

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο Γκρουπ: Μπαρτσελόνα, Τσέλσι, Μπάγερν, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Παρί, Ζενίτ, Αϊντχόφεν

2ο Γκρουπ: Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Πόρτο, Άρσεναλ, Μαν. Γιουνάιτεντ, Βαλένθια, Λεβερκούζεν, Μάντσεστερ Σίτι

3ο Γκρουπ: Σαχτάρ, Σεβίλλη, Λιόν, Ντιναμό Κιέβου, Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γαλατάσαραϊ, Ρόμα

4ο Γκρουπ: ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Γάνδη, Μάλμε, Αστάνα

Όπως διαμορφώνεται ο «χάρτης» με τα νέα δεδομένα της UEFA, ουσιαστικά η κατάσταση μοιάζει με «δίκοπο μαχαίρι», καθώς τα μεγαθήρια διαμοιράστηκαν στο πρώτο και δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τις ομάδες μικρότερου βεληνεκούς.

Όμως, υπάρχουν και οι ευκαιρίες, αφού τόσο η Αϊντχόφεν όσο και η Μπενφίκα από το πρώτο γκρουπ μπορούν να χαρακτηριστούν ως τέτοιες, όπως και η Πόρτο, η Βαλένθια ή η Λεβερκούζεν από το δεύτερο, οι οποίες αποτελούν πιο βατούς αντιπάλους.

Στον Ολυμπιακό ποντάρουν σε μία καλή κλήρωση, προσδοκώντας να έχουν όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση από την κληρωτίδα, όσον αφορά το τέταρτο γκρουπ, θέλοντας να αποφύγουν πάση θυσία τη Βόλφσμπουργκ.