Ένταση στη Βουλή μεταξύ Αποστολάκη και μάρτυρα για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Εκτίθεστε ακόμα περισσότερο»

Ηχηρή ήταν η αντίδραση της Μιλένας Αποστολάκη λόγω της στάσης που διατηρούσε η μάρτυρας Δήμητρα Χαλικιά, πρώην αντιπροέδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ

apostolaki

Επεισόδιο σημειώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ανάμεσα στη Δήμητρα Χαλίκια, πρώην αντιπρόεδρο του Οργανισμού και τη Μιλένα Αποστολάκη, εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αναφορά της μάρτυρα στους τεχνικούς συμβούλους του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Εντύπωση προκάλεσε στην Μιλένα Αποστολάκη το γεγονός πως η πρώην αντιπρόεδρος, χωρίς να έχει τεθεί τέτοιο ερώτημα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν στηρίζει τον ένας από τους δύο τεχνικούς συμβούλους και συγκεκριμένα τη Neuropublic.

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση της κ. Αποστολάκη επισημαίνοντας πως η μάρτυρας για τουλάχιστον 50 λεπτά κατέθετε προσωπικές απόψεις, και την ρώτησε ευθέως.

«Διευκρινίζετε ότι δεν είστε με τον Γαργαλάκο. Σας ρώτησε κανείς κάτι τέτοιο;» Η απάντηση της κ. Χαλίκια πυροδότησε αμέσως ένταση: «Θεωρείτε ότι δεν είναι ευθύνη κάθε πολίτη η απόδοση δικαιοσύνης;»

Η κ. Αποστολάκη αντέδρασε δηκτικά, λέγοντας: «Αν ήρθατε εδώ ως ενεργός πολίτης, θα έπρεπε να έχουν κληθεί εκατομμύρια συμπολίτες μας. Απαντήστε στην ερώτηση».

Η ένταση βγήκε εκτός ορίων όταν η κ. Χαλίκια ανέφερε ότι έχει λάβει εξώδικα και ότι οι απόψεις που εκφράζονται από την εισηγήτρια στηρίζονται σε αυτά. Η αποστροφή αυτή λειτούργησε ως το σημείο προκειμένου να ξεφύγει η κατάσταση.

«Τι είπατε, κυρία μου; Σας παρακαλώ!» φώναξε έντονα η κ. Αποστολάκη, με τη μάρτυρα να απαντά: «Εγώ σας παρακαλώ να έχετε χαμηλότερους τόνους».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ επανήλθε σε αυστηρό ύφος, ξεκαθαρίζοντας: «Εδώ απευθύνεστε σε εκλεγμένους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι στους διαδίκους σας. Τα εξώδικα να τα απαντήσετε σε εκείνους που σας τα έστειλαν, όχι σε εμάς. Σας είπε κανείς εδώ ότι είστε με τον Γαργαλάκο;»

«Ναι, εσείς», απάντησε η κ. Χαλίκια, με την κ. Αποστολάκη να αντιδρά εκ νέου: «Είστε εκτεθειμένη και θα εκτεθείτε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια».

Η μάρτυρας ανταπάντησε κατηγορώντας την εισηγήτρια για απαξίωση την ώρα της κατάθεσής της, ιδίως όταν αναφερόταν στην εταιρεία Cognitera, αφήνοντας αιχμές και υπονοούμενα για την «αντίπαλη» τεχνική εταιρεία του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της επιτροπής ζητώντας από τη μάρτυρα να επανέλθει στην τάξη, με την κ. Αποστολάκη να ζητά ρητά από το προεδρείο να επιβάλει την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πάντως, η κ. Χαλίκια υποστήριξε ότι έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως δημόσια, τονίζοντας πως δεν υφίσταται ποινική ευθύνη για κανέναν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ χαρακτήρισε αστήρικτο τον φάκελο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας ως προς τις αναφορές σε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Διαβάστε επίσης:

Η τραγωδία στo εργοστάσιο Βιολάντα στα Τρίκαλα μέσα από εικόνες – Φόβοι για 5 νεκρές εργαζόμενες

Χαμός ανάμεσα σε Λιάγκα και Γιαννάκο: Του έκλεισε το τηλέφωνο on air – «Μου έκανε τη μούρη κρέας, άντε από ‘δω»

Τρίκαλα: Τα ελληνικά social media θρηνούν και ρωτούν τι φταίει για τη φωτιά στο εργοστάσιο «Βιολάντα»

Κεφαλογιάννη: Παρέμβαση από τον νέο πρόεδρο του ΔΣΑ για την τροπολογία που προκάλεσε αντιδράσεις

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Εξάρχεια: 45χρονος κυκλοφορούσε με κουζινομάχαιρο και έκανε επιθέσεις σε γυναίκες

συλληψη

Εξάρχεια: 45χρονος κυκλοφορούσε με κουζινομάχαιρο και έκανε επιθέσεις σε γυναίκες

Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος τεσσάρων γυναικών, στην περιοχή των Εξαρχείων, συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός,…

Οι Προτάσεις μας

Τεντόγλου – Καραλής: Μπέργκερ, μπύρα και μετάλλια – Η ανατρεπτική συνέντευξη (video)

tentoglou karalis mk

Τεντόγλου – Καραλής: Μπέργκερ, μπύρα και μετάλλια – Η ανατρεπτική συνέντευξη (video)

Συνέντευξη, αλλιώτικη από τις άλλες, παραχώρησαν οι δύο Ολυμπιονίκες και κολλητοί φίλοι, Μίλτος Τεντόγλου και…

Φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή σε δημοπρασία – Αντιδράσεις για την εμπορική εκμετάλλευση ιστορικών τεκμηρίων

καισιαριανη

Φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή σε δημοπρασία – Αντιδράσεις για την εμπορική εκμετάλλευση ιστορικών τεκμηρίων

Η ύπαρξη της δημοπρασίας έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση στο Facebook, και πυροδότησε συζήτηση τόσο…

Τέμπη: Ένταση στο μνημόσυνο με την παρουσία Κυρανάκη – «Δολοφόνοι των παιδιών μας» (video)

c9bk5dcxw9rmt0cwc3nap9sbdm

Τέμπη: Ένταση στο μνημόσυνο με την παρουσία Κυρανάκη – «Δολοφόνοι των παιδιών μας» (video)

Την οργή τους προς το πρόσωπο του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Κυρανάκη εξέφρασαν συγγενείς…

Εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή: Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες από την Πρωτομαγιά του 1944

200kaisarianis3 2 1

Εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή: Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες από την Πρωτομαγιά του 1944

Η εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμές Ανδρουλάκη σε εσωκομματική αντιπολίτευση: «Όταν συνεδριάζουν τα όργανα θα τα σέβεστε»

androulakis

Αιχμές Ανδρουλάκη σε εσωκομματική αντιπολίτευση: «Όταν συνεδριάζουν τα όργανα θα τα σέβεστε»

«Μπροστά μας δεν έχουμε εσωκομματικές εκλογές. Eχουμε εθνικές εκλογές. Και ο λαός θέλει από εμάς…

Τσίπρας κατά Στουρνάρα μετά τη συνέντευξη στην «Ομάδα Αλήθειας»: «Κομπάρσος στο μαύρο θέατρο της προπαγάνδας»

Τσίπρας

Τσίπρας κατά Στουρνάρα μετά τη συνέντευξη στην «Ομάδα Αλήθειας»: «Κομπάρσος στο μαύρο θέατρο της προπαγάνδας»

Ο Τσίπρας υιοθέτησε έντονο ύφος, αμφισβητώντας την ουδετερότητα του διοικητή της κεντρικής τράπεζας και κάνοντας…

Η απάντηση της ΕΛΑΣ στην καταγγελία Κωνσταντοπούλου για Γεωργιάδη: «Το περιστατικό διερευνάται για τυχόν ευθύνες αστυνομικών»

kwnstantopoulou

Η απάντηση της ΕΛΑΣ στην καταγγελία Κωνσταντοπούλου για Γεωργιάδη: «Το περιστατικό διερευνάται για τυχόν ευθύνες αστυνομικών»

Με ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ απάντησε στην καταγγελία που κατέθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά την…