Χαμόγελο του Παιδιού: «Αν επαληθευτούν οι καταγγελίες τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπουμε»

Ο πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι «αν επαληθευτούν οι καταγγελίες που έχουμε λάβει για την οικογένεια, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπαμε».

Χαμόγελο του Παιδιού

Απροσδιόριστες διαστάσεις φαίνεται πως λαμβάνει η τερατώδης δράση του 53χρονου που εξέδιδε τη 12χρονη σε 213 -αν όχι και παραπάνω- αρρωστημένα μυαλά στην περιοχή του Κολωνού.

Ο πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος διαμηνύει στο ThessToday.gr ότι «αν επαληθευτούν οι καταγγελίες που έχουμε λάβει για την οικογένεια, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπαμε».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά το πώς προήλθε η επικοινωνία με έναν εκ των συγγενών της ανήλικης και το πώς χειρίστηκαν το ζήτημα:

«Κάποιοι χρησιμοποιούν το Χαμόγελο του Παιδιού για άλλοθι σε κάποια πράγματα. Τον Σεπτέμβριο μας πήρε ο θείος τηλέφωνο -το συνδυάσαμε τώρα γιατί δεν είχαμε όνομα, αλλά τώρα από τους δημοσιογράφους μάθαμε ότι η θεία είπε ότι πήραν τηλέφωνο το Χαμόγελο ίσως για άλλοθι. Η ενημέρωση ήταν ξεκάθαρη: “Εμείς (σ.σ. η οικογένεια) σας παίρνουμε διότι στο κινητό της ανιψιάς μου είδαμε κάποιες επικοινωνίες με κάποιους μεγάλους κλπ”. Από την πλευρά μας, τους κατατόπισαν οι άνθρωποι που είναι ειδικοί και τους είπαν ότι εφόσον θέλετε να κάνετε καταγγελία να απευθυνθείτε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ανηλίκων. Παρόλα αυτά δεν μας έδωσαν το όνομα, ζητήσαμε να μιλήσουμε με τους γονείς για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε και να τους στηρίξουμε. Όταν σου λέει κάποιος ότι το παιδί μου έχει πάθει αυτή τη ζημιά, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να στηρίξεις την οικογένεια να κρατηθούν στα πόδια τους και να ξεπεράσουν αυτή τη φρίκη που περνάει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Πρόεδρος στο Χαμόγελο του Παιδιού: «Αν επαληθευτούν οι καταγγελίες για την οικογένεια, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπουμε»

Και συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι κανένας από την οικογένεια δεν επικοινώνησε μαζί τους: «Ενώ τώρα τις τελευταίες ημέρες λαμβάνουμε πάρα πολλές κλήσεις και για την οικογένεια τις οποίες απευθύνουμε φυσικά στον εισαγγελέα όπως οφείλουμε και δεν έχουμε καμία άλλη δυνατότητα να διερευνήσουμε. Aπό ό,τι φαίνεται τελικά θα ξετυλιχτεί ένα άλλο κουβάρι το οποίο δεν είναι το ίδιο με τους ανθρώπους εκεί όσον αφορά την οικογένεια και δυστυχώς αν επαληθευτεί, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που βλέπαμε. Οι καταγγελίες που είχαμε αυτές τις ημέρες ήταν αυτές που διοχετεύσαμε προς την εισαγγελία ανηλίκων και γι’ αυτό τον λόγο θα ξετυλιχτούν και άλλα κουβάρια, είναι και άλλα πράγματα που δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι πραγματικότητα, οι υπηρεσίες θα το ανακαλύψουν και το ελπίζω μετά από αυτήν την τροπή που πήραν τα πράγματα», σημείωσε.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» τόνισε, επίσης, ότι: «Αυτά που μας είπαν και παραθέσαμε στον εισαγγελέα αφορούν για παραμέληση και για μια δυσλειτουργική οικογένεια που τα παιδιά δυστυχώς εκεί μέσα δεν περνούσαν καλά και ήταν σε μια κατάσταση φρίκης. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, και μια κοπελίτσα πριν δύο χρόνια αυτοκτόνησε επειδή δεν έλαβε την υποστήριξη που έπρεπε, με αποτέλεσμα να πέσει στις ράγες του τρένου. Ήταν παρόμοια περίπτωση με έναν άλλον ευυπόληπτο κύριο, 47 χρονών. Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, είναι πολλές».

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» -όπως σε κάθε κακοποιημένο παιδί έτσι και τώρα- έχει ήδη ζητήσει υπηρεσιακά να υποστηρίξει τη 12χρονη και οποιοδήποτε άλλο ανήλικο της εν λόγω οικογένειας που ενδεχομένως υπέστη σεξουαλική ή άλλης μορφής κακοποίηση. «Το ζητήσαμε γιατί έχουμε το μοναδικό θεραπευτικό κέντρο ημέρας στην Ελλάδα. Άρα αυτό το παιδί δεν θα χρειαστεί μόνο στήριξη, θα χρειαστεί και θεραπεία. Από ό,τι φαίνεται με τις εξελίξεις και με τις καταγγελίες που έχουμε απευθύνει προς την εισαγγελία, τα παιδιά δεν βλέπω να κρατιούνται στην οικογένεια, οπότε θα χωρίσουν σε διάφορα ιδρύματα και θα χαθούν τα ίχνη τους και οι δυνατότητές τους να επιβιώσουν στο μέλλον», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων