Newsroom

Newsroom

Chameleon Mask: Μια μάσκα που σου επιτρέπει να δανείζεις το πρόσωπό σου (video)

Ένας άλλος, που μπορεί να είναι τελείως ξένος, φορά το πρόσωπό σου πάνω στο δικό του, καθώς η μάσκα-οθόνη «χαμαιλέων» με την ονομασία ChameleonMask προβάλλει το πρόσωπο σου, ενώ παράλληλα η δική σου φωνή μεταδίδεται από μακριά, αντί για τη δική του. Παράλληλα, ο άλλος μπορεί να είναι ντυμένος όπως εσύ, για να δίνει πιο πειστική εντύπωση.

5a7846c11dc524cf608b4580

Έχεις του κόσμου τις κοινωνικές υποχρεώσεις, αλλά βαριέσαι να βγεις από το σπίτι σου; Θέλεις να κάνεις έντονη νυχτερινή ζωή σε κακόφημα μέρη, αλλά δεν έχεις τα κότσια; Τώρα, χάρη σε μια νέα συσκευή τηλεπαρουσίας (telepresence), μπορείς να «δανείσεις» το πρόσωπό σου σε κάποιον άλλο άνθρωπο, ο οποίος -δωρεάν ή αντί αμοιβής- θα αναλάβει να κάνει αυτός τη «βρώμικη» δουλειά, φορώντας μια μάσκα-οθόνη με το πρόσωπό σου.

Ο Ιάπωνας δημιουργός της μάσκας Τζουν Ρεκιμότο, συνεργάτης της Sony Computer Science Laboratories, παρουσίασε την καινοτομία την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο EmTech του αμερικανικού τεχνολογικού περιοδικού MIT Technology Review στη Σιγκαπούρη.

Όπως είπε, φαντάζεται ότι η μάσκα μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας νέας υπηρεσίας «ανθρώπινης Uber», αν και στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο, αφού δεν πληρώνεις κάποιον για να σε μεταφέρει απλώς κάπου, αλλά για να ζήσει τη ζωή σου στη θέση σου. Ο πελάτης θα προσλαμβάνει έναν άνθρωπο για να περιδιαβαίνει στον κόσμο φορώντας το πρόσωπό του και μεταδίδοντας τη φωνή του.

Ο απομακρυσμένος πελάτης-χρήστης κοιτάζει έναν υπολογιστή-ταμπλέτα που μεταδίδει το πρόσωπο και τη φωνή του στη μάσκα του υποκατάστατου χρήστη. Ο τελευταίος βλέπει στο πίσω μέρος της μάσκας και αυτός το πρόσωπο του πελάτη, καθώς και τις όποιες γραπτές οδηγίες αυτός θα πληκτρολογήσει στο τάμπλετ του.


Παρεμφερείς συσκευές τηλεπαρουσίας έχουν έως τώρα δοκιμασθεί σε ρομπότ, τα οποία, υποκαθιστώντας τον απομακρυσμένο χρήστη, συμμετέχουν αντί αυτού σε συσκέψεις και άλλες εκδηλώσεις. Όμως η ChameleonMask είναι η πρώτη συσκευή του είδους της που χρησιμοποιεί άνθρωπο αντί για ρομπότ ως «παρένθετο» χρήστη.

Όπως είπε ο Ρεκιμότο, οι έως τώρα δοκιμές έχουν δείξει ότι οι ζωντανοί υποκατάστατοι χρήστες με τη μάσκα-οθόνη αντιμετωπίζονται από τους άλλους ανθρώπους, όπως θα έκαναν αν είχαν απέναντί τους το πραγματικό πρόσωπο. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό αν και πότε η μάσκα θα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…