Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (13/08) στη Χαλκιδική με 8χρονη να ανασύρεται νεκρή από πισίνα κατασκήνωσης και μέχρι και σήμερα να μην υπάρχουν σαφείς απαντήσεις για το τι πραγματικά έχει συμβεί.
Η ανήλικη εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της στον πάτο της πισίνας ενώ τα υπόλοιπα παιδιά βρίσκονταν στον κοιτώνα τους για τη μεσημεριανή ξεκούραση.
Όταν η ομαδάρχισσα αντιλήφθηκε την απουσία της 8χρονης, άρχισε να την ψάχνει μέχρι να την εντοπίσουν μέσα στην πισίνα.
Αυτό αναμένεται να γίνει από κλιμάκιο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει την σχετική εμπειρία, φυσικά παρουσία παιδοψυχολόγου.
Σκοπός να δοθεί απάντηση στο πότε και πώς διέφυγε της προσοχής, τόσο της ναυαγοσώστριας όσο και της ομαδάρχισσας, αλλά και ποια ήταν τα μέτρα ασφαλείας γενικότερα τόσο μέσα όσο και γύρω από την πισίνα.
Σύμφωνα με το thestival.gr, οι καταθέσεις των παιδιών θεωρούνται κρίσιμες, ενώ όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να κλείσει και η δικογραφία προκειμένου να σταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ο οποίος θα κινήσει και τις επόμενες διαδικασίες, για την απόδοση ευθυνών που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του το οκτάχρονο αγγελούδι.
Την ίδια στιγμή ο νόμιμος εκπρόσωπος της κατασκήνωσης παραμένει άφαντος και αναμένεται η κλήση του από τον Εισαγγελέα όταν σχηματιστεί δικογραφία.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πνίγηκε το κοριτσάκι παραμένουν άγνωστες, με τα επικρατέστερα σενάρια να αναφέρουν πως είτε το παιδί μετά την τραπεζαρία μπήκε και πάλι στην πισίνα χωρίς να το αντιληφθεί κανείς είτε δεν βγήκε ποτέ από την πισίνα και επήλθε το μοιραίο.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, γονείς που έχουν στείλει τα παιδιά τους στη συγκεκριμένη κατασκήνωση, τονίζουν πως προτίμησαν να τα αφήσουν να συνεχίσουν τις διακοπές τους, μίλησαν μαζί τους και τα συμβούλεψαν να είναι ψύχραιμα.
Ειδήσεις σήμερα:
Θλίψη στον χώρο των media: Πέθανε η δημοσιογράφος Παυλίνα Ντάσιου
Καιρός: Σημαντική αλλαγή με βροχές και καταιγίδες – Πότε θα πέσει η θερμοκρασία (video)
Τραγωδία στα Χανιά: Τρεις νεκροί και μια κοπέλα διασωληνωμένη – «Το αμάξι έγινε κομμάτια»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια