Newsroom

Newsroom

Ραγδαίες εξελίξεις για Χαλκίδα: Προφυλακίστηκε η επίορκη προϊσταμένη της ΔΟΥ και η διεκπεραιώτρια

Η απολογία των κατηγορουμένων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Χαλκίδα

Προφυλακιστέες κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και μία υπάλληλος, για τους εκβιασμούς σε επιχειρηματίες, σύμφωνα με το evima.gr.

Η απολογία των κατηγορουμένων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η απολογία των συλληφθέντων ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής. Συγκεκριμένα, το κατώφλι του ανακριτή πέρασε η 50χρονη Προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας, ο 52χρονος Υποδιευθυντής, τρεις υπάλληλοι 67, 54 και 50 ετών, μία 56χρονη που είχε τον ρόλο της διεκπεραιώτριας καθώς και ένας 62χρονο λογιστή.

Σημειώνεται ότι στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα ένας υπάλληλος της εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Προκλητικές δικαιολογίες από τους εφοριακούς στη ΔΟΥ Χαλκίδας – Τι λένε για τα φακελάκια

Χαμός έχει ξεσπάσει μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος που δρούσε στην εφορία της Χαλκίδας, όπου μέλη αυτής απειλούσαν επιχειρηματίες της περιοχής και ζητούσαν χρήματα για να μην μπλοκάρουν τις επιστροφές και να μην εισπράττουν τις οφειλές ως πρέπει.

Όπως είναι λογικό ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις, με τον δικηγόρο της διευθύντριας της ΔΟΥ, μια εκ’ των «κεφαλιών» του κυκλώματος, να μιλάει στην κάμερα του Mega και να εξαπολύει προκλητικές δικαιολογίες.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τάρτσης ανέφερε ότι τέτοιου είδους δωράκια που ζήταγαν στη ΔΟΥ υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία, ενώ ρώτησε πόσες είναι οι φορές που ο κόσμος έχει δώσει φακελάκι στους γιατρούς, ατάκες που προκάλεσαν τεράστιες αντιδράσεις, καθώς ο ίδιος προσπαθούσε με τον πιο εξοργιστικό τρόπο να «καθαρίσει» όσα συνέβαιναν εκεί.

Σήμερα αυτό που θα κριθεί είναι αν μέχρι να γίνει το δικαστήριό τους θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι και αυτό που συνήθως γίνεται, ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές, άλλα όχι κατ’ απαίτηση δική τους. Πείτε μου πόσες φορές έχετε πάει στον γιατρό και δεν έχετε δώσει φακελάκι;

Αρνούνται απολύτως ότι ουδέποτε εκβίασαν ή πίεσαν κάποιον να τους δώσει χρήματα.

Όπου υπάρχει δωροληψία, τότε υπάρχει και δωροδοκία, που είναι επίσης ένα ποινικό αδίκημα. Η σύλληψή τους έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, όταν εμφανίστηκε ένας επιχειρηματίας στην Εφορία, πήγε στο γραφείο της εφόρου, άφησε κάποια χρήματα και συνάντησε συμπωματικά κάποιους αστυνομικούς και τους είπε: “Μόλις πήγα στην έφορο και τη λάδωσα και της έδωσα 10 χιλιάδες ευρώ.

Η δική μας η θέση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα. Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο Δημόσιο έχει νομολογηθεί από τα ελληνικά δικαστήρια ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον διάρκεια ενός χρόνου».

ΔΟΥ Χαλκίδας – Αποκάλυψη: Υπάλληλος άλλαξε την ηλικία της για να συνεχίσει το… φαγοπότι (video)

Σε μία απίστευτη αποκάλυψη για το κύκλωμα επίορκων εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας προχώρησε ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελής, μιλώντας στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1.

Αρχικά, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος, ένας παλιός συμμαθητής της υπαλλήλου ισχυρίστηκε πως η γυναίκα είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερη σε ηλικία, κάτι που του επιβεβαίωσε αργότερα ένας φίλος του, λέγοντάς του: ”

Έχω μια ξαδέρφη ληξίαρχο, και έχει γίνει εδώ η εξής ιστορία: η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι 67 χρονών, είναι 70. Έχει γίνει και δίκη σε Ειρηνοδικείο με μάρτυρες για να αλλάξουν τα στοιχεία της ταυτότητάς της, για να φαίνεται ότι αντί για 70 ήταν 67″.

Όπως εξήγησε, αυτό το έκανε για να μη συνταξιοδοτηθεί και να συνεχίσει να συμμετέχει στο κύκλωμα.

“Το μαγαζί ήταν γωνία, ήταν πολλά τα λεφτά”, σχολίασε.

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΣΡ: «Αθώος» ο Αυτιάς για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Κασσελάκη – Το σκεπτικό (;)

Απίθανες ατάκες Άδωνι για τη συγκάλυψη στα Τέμπη: «Φταίει ότι είμαστε ευγενικοί, συνεσταλμένοι… έχουν δίκιο οι κομμουνιστές» (video)

Στα «μαχαίρια» Ανδρουλάκης και Καμμένος: Η ανάρτηση για τη “σωστή” παρακολούθηση και το εξώδικο

ΔΟΥ Χαλκίδας – Αποκάλυψη: Υπάλληλος άλλαξε την ηλικία της για να συνεχίσει το… φαγοπότι (video)

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Screenshot 2024 06 16 202629

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Την ανάγκη για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός…

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

GQNDqpiWoAEbtmJ

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελκίρχεν, με…

Σύλληψη ποινικολόγου: Ενδοοικογενειακή βία είχε καταγγείλει και η πρώην γυναίκα του

viasmos 3

Σύλληψη ποινικολόγου: Ενδοοικογενειακή βία είχε καταγγείλει και η πρώην γυναίκα του

Σε βάρος του ποινικολόγου, που παραμένει κατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι την απολογία του αύριο, ενώπιον…