Χάγη: Μέτρα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη βία στη Γάζα

Η εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου Φάτου Μπενσούντα δήλωσε σήμερα ότι παρακολουθεί στενά τις ταραχές στη Γάζα και δεσμεύτηκε ότι "θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα".

5afb15141dc52451548b4602

“Η ομάδα μου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και εξετάζει κάθε ενδεχόμενο έγκλημα που μπορεί να υπόκειται στη δικαιοδοσία” του ΔΠΔ, είπε η Μπενσούντα στο Γαλλικό Πρακτορείο τονίζοντας ότι “η βία πρέπει να σταματήσει”.

Η εισαγγελέας κάλεσε από όλες τις πλευρές “να μην επιδεινώσουν την κατάσταση” και τον ισραηλινό στρατό “να αποφύγει να κάνει χρήση υπέρμετρης βίας”.

Συνολικά 59 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και οκτώ ανήλικοι, σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στα σύνορα του Ισραήλ με τη Λωρίδα της Γάζας. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα βρέφος οκτώ μηνών που υπέκυψε αφού εισέπνευσε δακρυγόνα.

Η Παλαιστινιακή Αρχή εντάχθηκε στο ΔΠΔ τον Ιανουάριο του 2015. Το Δικαστήριο είναι αρμόδιο για να δικάζει εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Κατόπιν αιτήματος των Παλαιστίνιων, η Μπενσούντα ξεκίνησε το 2015 έρευνα για ενδεχόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα το 2014.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…