k

kόka&panύ

In Case of Loss – Ένα ονειρικό ποίημα

Οι δημιουργοί της παράστασης Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου και Παναγιώτης Μανουηλίδης γράφουν στο koutipandoras.gr με αφορμή την παρουσίαση στο Θέατρο Ροές. 

in case of loss2

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από το ξεκίνημα του καλλιτεχνικού μας ντουέτου kόka&panύ. Συναντηθήκαμε σε μια χρονική στιγμή που και οι δύο είχαμε ανάγκη να βουτήξουμε σε κάτι καινούργιο και να δημιουργήσουμε ένα χώρο συνεργασίας με καλλιτέχνες που μας εμπνέουν.

Ευτυχής συγκυρία, ήταν η πρόταση της νέας καλλιτεχνικής διευθύντριας του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Λίντας Καπετανέα, για συμμετοχή μας στη διοργάνωση που έγινε και η αφορμή για τη δημιουργία του In Case of Loss που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στο Θέατρο Ροές. 

Αρχή του νήματος η απλή αυτή φράση, που αρχικά μας έδειξε την απώλεια αλλά στην πορεία μας οδήγησε στο θέμα της επιστροφής ..”please return to”. Χτίστηκε έτσι ένα ονειρικό ποίημα. Ένας φανταστικός κόσμος όπου ένας άντρας και μια γυναίκα μπλέκονται σε μια δίνη που ανατρέπει και σβήνει κάθε σημάδι προσανατολισμού.

Ποιος είναι ο δρόμος της επιστροφής; Από πού κρατιέσαι όταν όλες οι βεβαιότητες παύουν; Πώς διαχειρίζεσαι το φόβο όταν γύρω σου σβήσουν όλα τα φώτα; Δύο παράλληλοι κόσμοι που συγκλίνουν, συνυπάρχουν, αλληλεπιδρούν. 

Προσπαθήσαμε να μπούμε στις πρόβες ως δύο ερμηνευτές με όλες τις ιδιότητες που μπορεί το έργο να απαιτεί από τον καθένα κι αυτό μας οδήγησε σε ένα ωραίο άνοιγμα όσον αφορά τους συνηθισμένους ρόλους του μουσικού και της χορεύτριας. Δεν ήταν εύκολη αυτή η διαδικασία· Βρεθήκαμε μέσα σε ένα χάος πιθανοτήτων, σχεδόν χαθήκαμε οι ίδιοι… Η επιστροφή στην πηγή, στις πρώτες μας ιδέες και εικόνες, στον ίδιο τον τίτλο «In Case of Loss» επανέφεραν μια τάξη και ίσως μια λύση. 

Πολύ ιδιαίτερο κομμάτι της παράστασης είναι ο εικαστικός χώρος που δημιουργείται από τις φωτιστικές κατασκευές της Δήμητρας Αλουτζανίδου. Ξεκινήσαμε μαζί, με την πρόθεση να έχουμε το χειρισμό του ήχου και του φωτισμού επί σκηνής. Στην πράξη, αυτό γέννησε πολλές δυσκολίες και περιορισμούς αλλά ταυτόχρονα μας έδωσε πολύ δυνατές εικόνες και έναν ονειρικό σκηνικό χώρο.

Το In Case of Loss είναι για εμάς ένας χώρος συνάντησης με το κοινό. Ένα κάλεσμα παύσης διάρκειας 50 λεπτών από την καθημερινότητα. Ένα άνοιγμα προς τα μέσα. Ή και τίποτα από όλα αυτά. Άλλωστε το τί θέλει να πει ο ποιητής μαγειρεύεται τελικά στη φαντασία του κάθε θεατή.

Το ταξίδι αυτής της πρώτης δουλειάς θα συνεχιστεί με παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ παράλληλα ξεκινάει η δημιουργία του δεύτερου έργου που έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και θα κάνει πρεμιέρα τον Μάιο του 2019.

Συντελεστές: 

Χορογραφία: Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου 

Πρωταγωνιστούν: Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου, Παναγιώτης Μανουηλίδης 

Φωτισμοί: Δήμητρα Αλουτζανίδου, Μουσική: Panú (Παναγιώτης Μανουηλίδης) 

Info: 

14,15,16 Δεκεμβρίου

21:00

Θέατρο Ροές

Ιάκχου 16, Γκάζι 

 

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…