Βυθίζονται Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, ανεβαίνουν οι Πράσινοι

Αντιμέτωπα με νέο εκλογικό πατατράκ τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού

merkel 0

Μετά το φιάσκο στις εκλογές στο κρατίδιο της Βαυαρίας, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας κινδυνεύουν με ένα νέο εκλογικό πατατράκ, αυτή τη φορά στο κρατίδιο της Έσσης, όπου στις 28 Οκτωβρίου διεξάγονται οι περιφερειακές εκλογές και οι οιωνοί δεν είναι καλοί για τα κόμματα που συνεργάζονται στην κυβέρνηση συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Forschungsgruppe Wahlen για λογαριασμό του δικτύου ZDF, το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών εν όψει των εκλογών στην Έσση διαμορφώνεται στο 26%, χαμηλότερο κατά 12,3% σε σχέση με το ποσοστό που έλαβε το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ στις εκλογές του 2013. Αντίθετα, ως μεγάλος νικητής των εκλογών διαφαίνονται οι Πράσινοι, που ανεβάζουν τα ποσοστά τους και αναβαθμίζονται σε ρόλο ρυθμιστή. Και πάλι, σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά, τα δύο κόμματα θα χρειαστούν και τρίτο εταίρο για να σχηματίσουν τοπική κυβέρνηση, πιθανόν το φιλελεύθερο FDP.

Εν τω μεταξύ, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο της χώρας από την Deutschlandtrend για λογαριασμό του δικτύου ARD δείχνει ότι τα ποσοστά τόσο των Χριστιανοδημοκρατών όσο και των Σοσιαλδημοκρατών βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με την CDU/CSU να συγκεντρώνει μόλις το 25% των προτιμήσεων και το SPD το 14%. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Σοσιαλδημοκράτες παραμένουν τέταρτοι σε σειρά δυναμικότητας, μετά τους Πράσινους (19%), που ανέβασαν το ποσοστό τους κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε μία εβδομάδα, και την ακροδεξιά AfD, που παρέμεινε σταθερή στο 16%.

Ανεβασμένο είναι εν τω μεταξύ το ποσοστό του φιλελεύθερου FDP, στο 11%, ενώ μία μονάδα έχασε το αριστερό Die Linke, που κινείται στο 9%.

Με βάση τα ποσοστά αυτά, η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας CDU/CSU και SPD δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει πλειοψηφία, και η δημοσκόπηση αποτυπώνει τη φθορά που έχει υποστεί η σημερινή κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ, με τις ισχυρές πιέσεις που δέχονται τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού να απειλούν ακόμα και την ίδια την επιβίωσή του, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για ένα νέο κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις περιφερειακές εκλογές της Έσσης.

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

2579781

Νίσυρος: Περισσότερα από 6 παιδιά κατήγγειλαν κακοποίηση – «Έπεσα σε παγίδα»…λέει ο αρχαιοφύλακας (Video)

«Ξεπεράστηκαν φόβοι και ντροπές και άρχισαν να μιλάνε» ανέφερε ο διευθυντής του Γυμνασίου – Λυκείου Νισύρου,…

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

ΕΡΤ

Τρελάθηκε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ με την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Τρία πέναλτι έπιασε ο άτιμος ο Τζολάκης» (video)

«Ο Μεντιλίμπαρ έχει αποδείξει ότι έχει το κοκαλάκι της νυχτερίδας», είπε ο Κώστας Παπαδόπουλος μιλώντας…

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

Καταγραφή 25

Άννα Ελεφάντη: Η οργισμένη ανάρτηση για Πορτοσάλτε και Οικονόμου – «Ως εδώ!» (video)

«Η τακτική της δολοφονίας χαρακτήρων από τα φερέφωνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν θα περάσει», αναφέρει…