Βυθίζεται στη συντήρηση η ΝΔ: "Εθνικό σφάλμα" χαρακτηρίζει τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας ο Αυγενάκης

Τη θέση της ΝΔ αναφορικά με τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας, αποκάλυψε σε εκδήλωση της Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και όπως πιθανώς φαντάζεστε αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα φιλελεύθερα διατείνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

5720961f1dc5246c1f8b49fe

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας συγκεκριμένα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την πιθανή αλλαγή του άρθρου 3 που καθορίζει τις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας δήλωσε ότι, όπως άλλωστε έχει πει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πρόσφατο παρελθόν, «η ΝΔ δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας».

Προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι το ενδεχόμενο ουσιαστικής κατάργησης του άρθρου 3 αναφορικά με την επικρατούσα θρησκεία, κατοχύρωση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, κατοχύρωση των σχέσεων Εκκλησίας της Ελλάδος – Οικουμενικού Πατριαρχείου ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα προσέφερε σήμερα τίποτα ουσιαστικό.

«Αντιθέτως» είπε, «θα υποβάθμιζε τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας, κάτι που θα συνιστούσε εθνικό σφάλμα και πολιτικό ολίσθημα». «Η παράταξή μας τάσσεται κατά του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους και μαζί μας τάσσεται και η ελληνική κοινωνία, η οποία στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, βρίσκει στήριγμα στην Εκκλησία η οποία δεν εκπληρώνει μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαιώνει και την κοινωνική της αποστολή. Η Ορθόδοξος Εκκλησία είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την πορεία του Ελληνικού έθνους και της Ελληνικής ιστορίας», κατέληξε ο Αυγενάκης.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους