Το bullying σε ένα προσφυγόπουλο και η ξύστρα που έγινε μαχαίρι

«Μαθητής από τη Συρία μαχαίρωσε συμμαθητή του», ήταν η είδηση που με μεγάλη ευκολία - και χωρίς καμία διασταύρωση - κυκλοφόρησε  την Πέμπτη σε μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ.

προσφυγάκι

Το γεγονός του τραυματισμού του μαθητή έλαβε μεγάλη έκταση στη Θεσσαλονίκη αλλά και ευρύτερα στη δημόσια σφαίρα, με μερίδα των ΜΜΕ να κάνουν λόγο ακόμη και για δολοφονική επίθεση προσφυγόπουλου σε έλληνα μαθητή.

Τις επόμενες μέρες, το παραπάνω αφήγημα – με εμφανή την πρόθεση να χτιστεί ένα περιβάλλον μισαλλοδοξίας γύρω από το περιστατικό – κατέρρευσε. Κι αυτό γιατί βγήκε ένας πατέρας δημόσια να μιλήσει για το bullying που δεχόταν ο μικρός πρόσφυγας στο σχολείο του.

Το περιστατικό λοιπόν, δεν είχε να κάνει με ένα βίαιο προσφυγόπουλο που κυκλοφορεί με μαχαίρι στο σχολείο του, αλλά με ένα παιδί που υφίσταται καθημερινά το bullying και τις ρατσιστικές συμπεριφορές των συμμαθητών του, οι οποίες, όπως καταγγέλει ο πατέρας ενός παιδιού που φοιτά στο ίδιο σχολείο, έχουν φτάσει ακόμα και στο σημείο να απειλούν τη ζωή του. 

Έπειτα από τις απειλές αυτές, ο 11χρονος σύριος μαθητής απευθύνθηκε στους δασκάλους του, οι οποίοι όμως δεν έδωσαν βάση στα λεγόμενά του. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν λοιπόν ο 11χρονος να βγάλει την λεπίδα από την ξύστρα του (το φερόμενο ως μαχαίρι) και να τραυματίσει ελεφρά τον 9χρονο συμμαθητή του από φόβο μήπως του επιτεθεί.

Το ρεσιτάλ των fake news συνεχίστηκε και με την αναφορά στον πατέρα του 11χρονου ο οποίος παρουσιάστηκε ως εξαφανισμένος, ενώ στην πραγματικότητα μόλις έμαθε για το περιστατικό έσπευσε να παραδοθεί ως κηδεμόνας του παιδιού. Στη συνέχεια μάλιστα, οι γονείς του αγοριού που τραυματίστηκε ελαφρά δεν άσκησαν μήνυση, αλλά ασκήθηκε αυταπάγγελτα από τον εισαγγελέα.

Με ένα συγκινητικό tweet αναφέρθηκε στο περιστατικό ο διπλός Ολυμπιονίκης του ταεκβοντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, γνωστός για τις αντιρατσιστικές του θέσεις και παρεμβάσεις στη δημόσια σφαίρα, κάνοντας λόγο για τον κύκλο του ρατσισμού:

Το bullying στα σχολεία καλλιεργείται πάνω στον φόβο για το διαφορετικό, όποιο κι αν είναι αυτό. Χρέος αυτής της κοινωνίας είναι να σταματήσει με κάθε τρόπο τους «δυνατούς» από το να «δείχνουν τα δόντια τους» στους «αδύναμους». 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…