Βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και την μεταφορά σκόνης.

5a1906221dc524080e8b45bb

Συγκεκριμένα για σήμερα  Σάββατο προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί στα πελάγη τοπικά 6 και στο ανατολικό Αιγαίο νότιοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα Ηπειρωτικά.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις . Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη Μακεδονία λίγες νεφώσεις που σταδιακά και από τα δυτικά θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια, όπου τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα ενταθούν και από τη νύχτα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 και στην Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές και βραδινές ώρες. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νότιοι 5 με 7 και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.