Βρήκε οικογένεια το λυκόσκυλο που δεν το ήθελε ο ιδιοκτήτης επειδή κάηκαν οι πατούσες του στο Μάτι

Βρέθηκε τελικά οικογένεια για το γερμανικό ποιμενικό του οποίου είχαν καεί οι πατούσες κατά την φονική φωτιά στο Μάτι και δεν ήταν επιθυμητός πλέον από το πρώην αφεντικό του.

NewsRoom 06/08/2018 | 11:17

Σύμφωνα με την ομάδα της Dogit Pet Shop:

«...Τη Δευτέρα, κατόπιν επικοινωνίας με τον ιδιοκτήτη μας είπε πως είναι δύσκολη η κατάστασή του και φοβάται πως δε θα καταφέρει να τον περιθάλψει, όπως όλοι οι εθελοντές του τονίσαμε εκείνη την μέρα. Σε συνεννόηση αποφασίσαμε να δοθεί για υιοθεσία. Έχουμε επικοινωνήσει με τη σελίδα που ανήρτησε το εν λόγω άρθρο προκειμένου να γραφτούν τα ακριβή γεγονότα!!

Άποψή μας είναι να σταθούμε βοηθοί, αλληλέγγυα, δίπλα στους πληγέντες. Άποψή μας είναι πως δε μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε τι πραγματικά έζησαν. Οι ψυχολόγοι μας συμβουλεύουν να μην λέμε στους πληγέντες «σας καταλαβαίνουμε» , γιατί πολύ απλά δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Ας βοηθήσουμε… Ας μη στήσουμε δικαστήριο πάνω σε ανθρώπους που βρίσκονται σε πανικό».

Ο σκύλος βρέθηκε στην αυλή ενός σπιτιού στο Μάτι, λιπόθυμος αλλά ζωντανός. Μεταφέρθηκε στον σταθμό πρώτων βοηθειών της ΕΔΚΕ στην Ραφήνα όπου και του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Εκεί κρίθηκε ότι πρέπει να μεταφερθεί για νοσηλεία καθώς είχε πολλά εγκαύματα και πήγε σε κτηνιατρική κλινική στο Πικέρμι.

Σε επικοινωνία των εθελοντών και του νοσοκομείου με τον ιδιοκτήτη, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να φροντίσει κατάλληλα το ζώο και πώς επιθυμεί να δοθεί για υιοθεσία.

Η ΜΚΟ Dog’s Voice ανέλαβε να του βρει καινούριο σπίτι, όπως και έγινε!

Ο τυχερός πλέον σκυλάκος υιοθετήθηκε από ζευγάρι με μεγάλη εμπειρία στη ράτσα με κατάλληλο σπίτι και συνθήκες για τον σκύλο. Μάλιστα έχει και παρέα, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το Dog’s Voice.