Βρήκαν τυχαία το παλαιότερο μήνυμα μέσα σε μπουκάλι

Σε παραλία της της Δυτικής Αυστραλίας, ένα ζευγάρι βρήκε τυχαία το παλαιότερο μήνυμα σε μπουκάλι στον κόσμο! Μόλις το είδαν θεώρησαν πως θα… «ήταν ωραίο πάνω σε ένα ράφι».

5a9e89e41dc5240c138b4582

Η Τόνια Ίλμαν βρήκε το μπουκάλι τζιν, 132 ετών, στους αμμόλοφους κοντά στο Γουέτζ Άιλαντ τον Ιανουάριο. Ο σύζυγός της, Κιμ Ίλμαν, είπε στον Guardian Australia ότι αρχικά είχε θεωρήσει πως ήταν σκουπίδια, αλλά το σήκωσε επειδή είχε κάποια ιδιαίτερα γράμματα και θα ταίριαζε στο ράφι τους.

Μέσα βρήκε ένα τυλιγμένο χαρτί με γερμανικά γράμματα και ημερομηνία 12 Ιουνίου 1886, την αυθεντικότητα του οποίου επιβεβαίωσε το Western Australian Museum. Όπως προέκυψε, το μπουκάλι είχε πεταχτεί από το γερμανικό σκάφος Paula το 1886, καθώς ταξίδευε στον Ινδικό Ωκεανό, 950 χλμ από τις ακτές της Αυστραλίας, σύμφωνα με τον Ρος Άντερσον, ειδικό σε θέματα θαλάσσιας αρχαιολογίας του μουσείου.

Εκείνη την περίοδο γερμανικά πλοία πραγματοποιούσαν ένα πείραμα 69 ετών το οποίο περιελάμβανε τη ρίψη χιλιάδων τέτοιων μποτιλιών στη θάλασσα για την παρακολούθηση των ρευμάτων του ωκεανού. Το κάθε μήνυμα είχε τις συντεταγμένες του πλοίου, την ημερομηνία και το όνομα του σκάφους, που ο Άντερσον χρησιμοποίησε για να επαληθεύσει την αυθεντικότητα του μηνύματος.

Λεπτομέρειες από το μήνυμα ταιριάζουν με τα αρχαία του Paula, ενώ ο Άντερσον προέβη και σε συγκρίσεις με δείγματα γραφής του καπετάνιου από το μετεωρολογικό ημερολόγιό του. «Υπήρχε μια εγγραφή στις 12 Ιουνίου 1886 από τον καπετάνιο, καταγράφοντας τη ρίψη ενός μπουκαλιού» σημειώνει ο Άντερσον.

Το προηγούμενο ρεκόρ μηνύματος σε μπουκάλι ήταν 108 χρόνια. Σημειώνεται πως από τα χιλιάδες μπουκάλια που ερρίφθησαν, 662 άλλα μηνύματα από το ίδιο γερμανικό πείραμα εντοπίστηκαν. Το πιο πρόσφατο είχε βρεθεί το 1934.

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

thalassa 3

Τραγωδία στην Αίγινα: Ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος στη Σουβάλα

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική…