Newsroom

Newsroom

Brexit: Νέο «όχι» στη Συμφωνία Αποχώρησης από την Βουλή των Κοινοτήτων

Καταψηφίστηκε η Συμφωνία Αποχώρησης από την Βουλή των Κοινοτήτων με 391 ψήφους κατά και 242 ψήφους υπέρ και το αδιέξοδο, γύρω από το Brexit κορυφώνεται.

may

Νωρίτερα, μιλώντας ενώπιον των βουλευτών η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, προειδοποίησε εκ νέου πως εάν η συμφωνία της απορριφθεί, υπάρχει κίνδυνος η Βρετανία να μην φύγει ποτέ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ο κίνδυνος για όσους από εμάς θέλουμε να ανταποκριθούμε με επιτυχία, να έχουμε πίστη στον βρετανικό λαό και να ανταποκριθούμε στην ψήφο του για το Brexit, είναι ότι εάν αυτή η συμφωνία δεν περάσει σήμερα, εάν καταψηφιστεί αυτή η συμφωνία, τότε το Brexit θα μπορούσε να χαθεί» είπε χαρακτηριστικά.

Προειδοποίησε, δε, ότι ένα no deal, δηλαδή έξοδος χωρίς συμφωνία θα έθετε σε κίνδυνο την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως μία επέκταση του Άρθρου 50 για την έξοδο, δηλαδή μία αναβολή του Brexit, όχι μόνο δεν θα έλυνε τα προβλήματα, αλλά θα έδινε τον έλεγχο της όλης διαδικασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά στο  ενδεχόμενο δεύτερου δημοψηφίσματος, δεν το απέκλεισε, αλλά αναρωτήθηκε: «Πού θα οδηγούμασταν με ένα νέο δημοψήφισμα;», για να δώσει η ίδια την απάντηση: «Ενδεχομένως να χρειαζόμασταν και ένα τρίτο δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…