Newsroom

Newsroom

Brexit και βρετανική σαλάτα

Όλα δείχνουν  ότι η Βρετανία οδηγείται στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, καθώς η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ανέβαλε την κρίσιμη ψηφοφορία της Τρίτης για το αν εγκρίνεται η συμφωνία που υπέγραψε με τους ηγέτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες.  

Screenshot 2

Η ίδια υποστήριξε ότι «αναβάλουμε την ψηφοφορία που είχε προγραμματιστεί για αύριο προκειμένου να μην διχάσουμε το κοινοβούλιο αυτή τη χρονική στιγμή».

Η αναβολή αυτή οδήγησε σε έκρηξη αντιδράσεων από όλες τις παρατάξεις ενώ αμέσως σημειώθηκε πτώση της ισοτιμίας της βρετανικής λίρας. 

Ο ηγέτης των Εργατικών εκτίμησε σήμερα ότι η κυβέρνηση “έχει χάσει τον έλεγχο” των εξελίξεων και είναι “αποδιοργανωμένη” και τόνισε ότι αν η Μέι δεν προχωρήσει στις ευρείες αλλαγές που απαιτούνται για μια συμφωνία, τότε θα πρέπει να κάνει στην άκρη και να αφήσει “εκείνους που μπορούν” να κυβερνήσουν, αναφερόμενος προφανώς στο Εργατικό Κόμμα.

Ανακοινώνοντας την απόφασή της να αναβάλει την ψηφοφορία, η Μέι είπε στους βουλευτές ότι εάν θέλουν με εναλλακτική συμφωνία με την ΕΕ, πρέπει να είναι ειλικρινείς σχετικά με τα μειονεκτήματα των επιλογών τους, δηλαδή ένα δεύτερο δημοψήφισμα, την παραμονή στην ενιαία αγορά και ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Επίσης  γνωστοποίησε ότι θα «συζητήσει» με τους Ευρωπαίους ομολόγους της στις Βρυξέλλες τις «ανησυχίες» του βρετανικού κοινοβουλίου για τη συμφωνία του Brexit.

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.