Βρέθηκε και δεύτερο Καλάσνικοφ στο καμμένο αυτοκίνητο των εκτελεστών του επιχειρηματία στην Ζάκυνθο

Άλλο ένα καλάσνικοφ, εκτός από αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του 54χρονου Ζακυνθινού, βρήκαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο  

zante dolofonia

Συνολικά 28 πυροβολισμούς έριξε ο άντρας που δολοφόνησε με Καλάσνικοφ τον 53χρονο επιχειρηματία στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ethnos.gr,  ο άντρας με το πυροβόλο όπλο έριξε χαριστική βολή στο μέτωποn ενώ το θύμα φέρεται να κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και με συνοδεία ασφαλείας. Ο 53χρονος φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης. 

 

Λίγες ώρες μετά την δολοφονία, το ΙΧ μάρκας Fiat Panda και χρώματος ασημί που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε καμένο πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων. Μέσα σε αυτό εντοπίστηκε και το Καλάσνικοφ, με το οποίο οι δράστες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία.  Σήμερα, και όπως αναφέρει zantereport, βρέθηκε άλλο ένα καλάσνικοφ, εκτός από αυτό που χρησιμοποιήθηκε για την εκτέλεση του 54χρονου Ζακυνθινού, από τους αστυνομικούς  στο αυτοκίνητο με το οποίο κινήθηκαν και τελικά έκαψαν οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zantereport, το δεύτερο καλάσνικοφ, δεν ήταν άδειο και βρέθηκε στο πάτωμα του αυτοκινήτου στη θέση του οδηγού και αυτό καμένο.

Οι αστυνομικοί που κάνουν τις έρευνες, μιλούν για το απόλυτα επαγγελματικό χτύπημα όχι μόνο για τον τρόπο εκτέλεσης, αλλά κυρίως για την προετοιμασία και τα μέτρα που έλαβαν, με απόλυτη προσοχή στις λεπτομέρειες, οι δράστες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονία.

Αρχικά, πέραν της φωτιάς που έβαλαν στο αυτοκίνητο, αφήνοντας μέσα τα δύο καλάσνικοφ, για να εξαφανίσουν οποιοδήποτε ίχνος αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, είχαν περάσει με γράσσο όλες τις σφαίρες και των δύο όπλων για να μην αφήσουν ίχνη DNA.

Η πινακίδα του αυτοκινήτου δεν ήταν κλεμμένη αλλά πλαστή και ο αριθμός της αντιστοιχεί σε κερκυραϊκό Ι.Χ. του οποίου ο ιδιοκτήτης προφανώς και δεν είχε ιδέα.

Το αυτοκίνητο είχε φιμέ τζάμια με αποτέλεσμα να μην διακρίνονται τα χαρακτηριστικά τους σε κάποιο από τα βίντεο που μέχρι τώρα έχει εξετάσει η αστυνομία.

Η διαδρομή που ακολούθησαν και το σημείο το οποίο εγκατέλειψαν και έκαψαν το αυτοκίνητο είχαν σχεδιαστεί με ακρίβεια και λεπτομέρεια.

Το ότι είχαν δύο όπλα και όχι ένα, δείχνει ότι και ήθελαν να σιγουρέψουν το χτύπημα σε περίπτωση που το ένα πάθαινε π.χ. εμπλοκή, αλλά και ότι ήταν έτοιμοι για μάχη είτε δέχονταν πυρά από τη συνοδεία του θύματος είτε αν καταδιώκονταν, ακόμα και από αστυνομικούς.

Επαγγελματικός ήταν και ο τρόπος που δολοφόνησαν τον 54χρονο. Με κινήσεις υπολογισμένες και ψύχραιμες, ο εκτελεστής, εξουδετέρωσε αρχικά τον συνοδό του θύματος, πυροβολώντας εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει, στη συνέχεια με δύο σφαίρες διέλυσε την γυάλινη πόρτα του γραφείου, και τέλος άδειασε το καλάσνικοφ πάνω στον 54χρονο. Όλα αυτά σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, με τη συνδρομή κλιμακίου από την Αθήνα συνεχίζει τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να συλλέξει στοιχεία και πληροφορίες για τους εκτελεστές.

 

 

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

πορτοσ καλλικμανης

Άγρια κόντρα Α. Πορτοσάλτε και Γ. Καλλιακμάνη για το κύκλωμα εκβιαστών – «Είσαι ένας άθλιος λαϊκιστής» (video)

O πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής ;άφησε αιχμές ότι στο κύκλωμα υπάρχουν και κάποιοι «πιο…

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι