Newsroom

Newsroom

Βρετανός τουρίστας στην Ελλάδα βρέθηκε εγκλωβισμένος σε προσφυγικό καταυλισμό στην Τουρκία!

Μία ιστορία που θα μπορούσε να είναι σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, είδε το φως της δημοσιότητας, με πρωταγωνιστή έναν Βρετανό, ο οποίος έκανε διακοπές στην Ελλάδα και ξαφνικά, βρέθηκε εγκλωβισμένος σε καταυλισμό προσφύγων στην Τουρκία!

57dc561e1dc524eb088b4adb

Ο 28χρονος Μάικλ ΜακΚάρον ξεκίνησε τις διακοπές του στην Κέρκυρα, περνώντας εκληκτικές στιγμές διασκέδασης, όπως δήλωσε, στην περιοχή του Κάβου. Μετά το νησί του Ιονίου, θέλησε να συνεχίσει τις διακοπές του σε άλλα μέρη της χώρας, όπως την Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη. Ένα πρωινό θέλησε να μεταβεί με το φέρι στην Τουρκία, για να απολαύσει το νερό στο ποτάμι Μαρίτσα, που του είχαν αναφέρει οι ντόπιοι.

Ο Βρετανός τουρίστας αναχώρησε χωρίς να πάρει μαζί του διαβατήριο, το κινητό και το πορτοφόλι του. Όταν έφτασε το φέρι στα τουρκικά παράλια, και ενώ είχε ήδη περπατήσει πάνω από 10 χιλιόμετρα απόσταση, του έγινε έλεγχος από την αστυνομία. Παρ’ ότι μιλούσε αγγλικά, οι τουρκικές αρχές δεν καταλάβαιναν πολλά. Τον «έδεσαν» και τον μετέφεραν σε προσφυγικό καταυλισμό παράνομων μεταναστών και τον τοποθέτησαν σε κέντρο κράτησης, καθώς είχαν «βάσιμες υπόνοιες», όπως είπαν, ότι είναι τζιχαντιστής και επικίνδυνος!


Η περιπέτειά του κράτησε έναν μήνα. Βρετανός άκουσε τις ιστορίες ανθρώπων από το Αφγανιστάν, τη Συρία, την Υεμένη και άλλες χώρες της Αφρικής, οι οποίες ανέτρεψαν ολόκληρη την κοσμοθεωρία του.

Στη συνέχεια κατάφερε να βρει πρόσβαση σε κάποιον ένστολο που μιλούσε αγγλικά, εξηγώντας τι ακριβώς είχε συμβεί και ξεκίνησε η μεταφορά του, συνοδεία έξι ενόπλων στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης, για να βγάλει διαβατήριο έκτακτης ανάγκης. Εκεί του είπαν ότι για να επιστρέψει στην Ελλάδα νόμιμα, πρέπει να βγει από την Τουρκία και να επιστρέψει με το καινούργιο του διαβατήριο, ώστε να νομιμοποιήσει την είσοδό του. Όπως και έγινε. Όταν όμως επέστρεψε, δεν του επέτρεψαν την είσοδο και του ζήτησαν το ποσό των 2.000 λιρών!


Έτσι, αναγκάστηκε να ταξιδέψει στη Βουλγαρία και τη Σόφια, όπου τον μετέφερε ένας οδηγός, ο οποίος του έδωσε τροφή και νερό. Εκεί περίμενε για 12 ώρες την πτήση για τη Βρετανία. Την περιπέτεια του θα την αφηγείται στα εγγόνια του και θα την θυμάται για όλη του τη ζωή.  

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…