Newsroom

Newsroom

Βρετανοί στρατιώτες προπονούνται πυροβολώντας τον Κόρμπιν (video)

Στο βίντεο απεικονίζονται τέσσερις στρατιώτες οι οποίοι προπονούνται στο σημάδι στο πρόσωπο του Τζέρεμι Κόρμπιν

κόρμπιν

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στη Βρετανία ένα βίντεο που κυκλοφόρησε σε μια μικρή ομάδα στο Snapchat και μετά διέρρευσε μέσω twitter, στο οποίο τέσσσερις στρατιώτες προπονούνται στην Καμπούλ πυροβολώντας μια αφίσα με το πρόσωπο του ηγέτη των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν. Ο Κόρμπιν φαίνεται να δέχεται τουλάχιστον 15 σφαίρες από όπλα του Paintball.

Στο βίντεο, μάλιστα, εμφανίζεται και μια λεζάντα που αναφέρει τη φράση: «Happy with that» (Χαρούμενοι μ′ αυτό).

Ο ηγέτης των Εργατικών έχει στο παρελθόν ασκήσει έντονη κριτική σε βρετανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό και στη Βόρεια Ιρλανδία.

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας χαρακτήρισε το βίντεο απαράδεκτο και έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί η ταυτότητα των τεσσάρων στρατιωτών.

Ο εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε: «Αυτό είναι σαφώς απαράδεκτο. Το Υπουργείο Άμυνας διεξάγει τώρα πλήρη έρευνα». Ερωτώμενος για το εάν η πρωθυπουργός γνώριζε το περιεχόμενο του βίντεο, απάντησε πως η Τερέζα Μέι δεν το έχει δει.

Όπως αναφέρει ο Guardian, δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιώτες εμπλέκονται στην πολιτική ζωή τους τελευταίους μήνες. Σε έρευνα που διεξήχθη το φθινόπωρο, σχετικά με τον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον, που δημοσίευσε μια φωτογραφία του όπου είναι περιτριγυρισμένος από μια ομάδα ασκούμενων στρατιωτών.

Ένας πρώην Βρετανός στρατιώτης, ο Τρέβορ Κουλτ, ένας από τους οποίους διακίνησαν το βίντεο με τον Κόρμπιν, αργότερα ισχυρίστηκε ότι ήταν ψεύτικο. Ο Κουλτ, ο οποίος έχει γράψει για τις εμπειρίες του στο Αφγανιστάν, ανέβασε το βίντεο στο Twitter με το μήνυμα: «Δεν μου φαίνεται καλή ιδέα ένας Εργατικός στην ηγεσία της χώρας». Μετά την κριτική, ισχυρίστηκε ότι στο βίντεο είχε περάσει επεξεργασία στο Photoshop.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…