Βρετανικό πανεπιστήμιο απέρριψε Ρωσίδα υποψήφια φοιτήτρια λόγω εθνικότητας

«Δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο!» - Η ανάρτηση Έλληνα λέκτορα με έδρα σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

NewsRoom 24/05/2022 | 18:30

Έλληνας λέκτορας με έδρα σε πανεπιστήμιο του Λονδίνου, προχώρησε σε μια ανάρτηση που μόνο ανησυχία και προβληματισμό μπορεί να προκαλέσει.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, λέκτορας στο City University of London που διδάσκει Σύγχρονη Ιστορία, κοινοποίησε στο προφίλ του στο twitter, την απόρριψη αίτησης μια φίλης του φοίτησης σΤΟ μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου, επειδή είναι Ρωσίδα.

«Μια Ρωσίδα φίλη μου έκανε αίτηση για τις μεταπτυχιακές σπουδές των ονείρων της στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Λονδίνου (University of West London). Έλαβε αυτή την απάντηση. Από πότε τα βρετανικά πανεπιστήμια απορρίπτουν με καθολικό τρόπο Ρώσους υποψήφιους λόγω της εθνικότητατάς τους; Με αυτό δημιουργείται ένα επικίνδυνο προηγούμενο!»

Η ανάρτησή του:

Στην ανάρτηση, ο Έλληνας λέκτορας Γιώργος Γιαννακόπουλος έχει επισυνάψει φωτογραφία με το γράμμα απόρριψης για την αίτηση φοίτησης στο πρόγραμμα σπουδών, που έλαβε η Ρωσίδα γυναίκα - όπου και φαίνεται να ξεκαθαρίζουν από τη διεύθυνση του πανεπιστημίου πως η αιτία της απόρριψής της είναι ο πόλεμος που μαίνεται επί του παρόντος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ειδικότερα, στην απάντησή τους γράφουν τα εξής:

"Αγαπητή ( ),

Σας γράφουμε για να σας ενημερώσουμε ότι λαμβάνοντας υπόψη το πρωτόκολλο του πανεπιστήμιου ως απάντηση στα πρόσφατα γεγονότα και την επικρατούσα κατάσταση στην Ουκρανία, δεν είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε με την αίτηση σας.

Λυπούμαστε ιδιαιτέρως για αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.

Με εκτίμηση,

The International Team,

University of West London"