Βρετανία:«Ο στρατός μας πρέπει να ετοιμάζεται και πάλι να πολεμήσει στην Ευρώπη» – Σοκάρει ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου

Ο νέος «ανώτατος άρχων» του βρετανικού στρατού τόνισε πως πλέον υπάρχει η αναγκαιότητα για προετοιμασία πιθανών πολεμικών συγκρούσεων εντός της Ευρώπης.

AP22116758071565

Ο Πάτρικ Σάντερς, ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του βρετανικού στρατού αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με το inews.co.uk ανακοίνωσε στους Βρετανούς στρατιώτες πως:

«Είμαστε η γενιά που πρέπει να προετοιμάσει τον στρατό για να πολεμήσει και πάλι στην Ευρώπη. Υπάρχει τώρα μια καυτή επιτακτική ανάγκη να σφυρηλατήσουμε έναν στρατό ικανό να πολεμήσει στο πλευρό των συμμάχων μας και να νικήσει τη Ρωσία στη μάχη.

Είμαι ο πρώτος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 1941 που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Στρατού στη σκιά ενός χερσαίου πολέμου στην Ευρώπη με τη συμμετοχή μιας ηπειρωτικής δύναμης».

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπογραμμίζει τον βασικό μας σκοπό – να προστατεύσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο όντας έτοιμοι να πολεμήσουμε και να κερδίσουμε πολέμους στην ξηρά» τόνισε ο Σάντερς.

Η βρετανική κυβέρνηση παρουσίασε πέρυσι σχέδια για τη μείωση του μεγέθους του τακτικού της στρατού, από 82.000 άτομα προσωπικό σε 72.500 μέχρι το 2025.

Προετοιμασία για πόλεμο μεγάλης διάρκειας

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Bild την Κυριακή: «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι (ο πόλεμος στην Ουκρανία) θα διαρκέσει για χρόνια».

«Δεν πρέπει να σταματήσουμε την υποστήριξή μας προς την Ουκρανία, ακόμη και αν το κόστος είναι υψηλό – όχι μόνο όσον αφορά τη στρατιωτική υποστήριξη αλλά και λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων» πρόσθεσε.

«Αυτό δεν συγκρίνεται με το τίμημα που πρέπει να πληρώνουν καθημερινά οι Ουκρανοί. Και αν ο Πούτιν μάθει από αυτόν τον πόλεμο ότι μπορεί απλώς να συνεχίσει όπως έκανε μετά τον πόλεμο στη Γεωργία το 2008 και την κατάληψη της Κριμαίας το 2014, τότε θα πληρώσουμε πολύ υψηλότερο τίμημα» εξήγησε.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε πως: «Το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία στο κομμάτι του αμυντικού της εξοπλισμού, αλλά δεν συμμετέχει στη σύγκρουση. Βοηθάμε τη χώρα, αλλά δεν θα στείλουμε στρατιώτες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

«Έχουμε ενισχύσει τη δική μας άμυνα, με 40.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Ασφαλίζουμε την επικράτεια της συμμαχίας στην ξηρά, στη θάλασσα και στον αέρα. Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα προς τη Μόσχα, ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις σχετικά με την ετοιμότητά μας» κατέληξε ο επικεφαλής της στρατιωτικής συμμαχίας.

Μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο, ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι η εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν «εισέρχεται σε νέα φάση».

«Όλα θα εξαρτηθούν από το αν η Ουκρανία μπορεί να ενισχύσει την ικανότητά της να υπερασπιστεί το έδαφός της ταχύτερα από ό,τι η Ρωσία μπορεί να ανανεώσει την ικανότητά της να επιτεθεί» πρόσθεσε.

Πηγή: inews.co.uk

Απίστευτο βίντεο: Η στιγμή που όρκα σκοτώνει μόνη της έναν μεγάλο λευκό καρχαρία – Σε δύο μόλις λεπτά

andrew bain zJ 9FHfTQzQ unsplash 1

Απίστευτο βίντεο: Η στιγμή που όρκα σκοτώνει μόνη της έναν μεγάλο λευκό καρχαρία – Σε δύο μόλις λεπτά

Για πρώτη φορά, μια φάλαινα δολοφόνος εθεάθη να σκοτώνει και να καταναλώνει μεμονωμένα έναν μεγάλο…