Βρετανία: Οι διορισμοί της Μέι στα κυριότερα υπουργεία – Νέος ΥΠΕΞ ο "Mr. Brexit" Μπορίς Τζόνσον

Η Τερέζα Μέι, ανέθεσε στον επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ της του Brexit, Μπόρις Τζόνσον, το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε έναν διορισμό έκπληξη. Το νέο Υπουργείο Εξόδου από την ΕΕ αναλαμβάνει το έμπειρο στέλεχος των Συντηρητικών Ντέιβιντ Ντέιβις, επίσης από την ευρωσκεπτικιστική πτέρυγα του κόμματος.

5786a5801dc524c0168b470a

Στον μέχρι σήμερα Υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ η νέα Πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέθεσε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, στον πρώτο διορισμό στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ο επί εξαετία Υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν υπέβαλε την παραίτησή του από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι ήταν τιμή η παρουσία του στο συγκεκριμένο πόστο.

Ο κ. Τζόνσον παραιτήθηκε την τελευταία στιγμή με δραματικό τρόπο από τη διεκδίκηση της πρωθυπουργίας. Η τοποθέτηση μίας τόσο αμφιλεγόμενης πολιτικής προσωπικότητας σε ένα τόσο σημαντικό πόστο μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο σαφής ένδειξη ότι η νέα Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένη να κάνει πράξη την υπόσχεσή της να ενώσει το Συντηρητικό Κόμμα μετά από το άκρως διχαστικό δημοψήφισμα.

Τη θέση της Μέι στο Υπουργείο Εσωτερικών αναλαμβάνει η μέχρι τώρα Υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Άμπερ Ραντ. Στο Υπουργείο Άμυνας παραμένει ο Μάικλ Φάλον.

Ο εκπρόσωπος της πιο δεξιάς και ευρωσκεπτικιστής πτέρυγας των Τόρις, Λίαμ Φοξ αναλαμβάνει ένα ακόμα νεοσύστατο υπουργείο, του Διεθνούς Εμπορίου με σκοπό να δημιουργήσει ευκαιρίες για βρετανικές επιχειρήσεις μετά από το Brexit.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…