Newsroom

Newsroom

Βρετανία: Ο Πρόεδρος της Βουλής μαλώνει υπουργούς που δεν απαντούν στην αντιπολίτευση (video)

«Περίμενα κάτι καλύτερο από σας»

AP 19353454522891

«Τ’ άκουσαν» οι υπουργοί της βρετανικής κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Βουλής για το γεγονός ότι δεν δίνουν ολκληρωμένες απαντήσεις στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση που έχουν οι ερωτήσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών.

Ο πρόεδρος της βουλής Sir Lindsay Hoyle διέκοψε τον υπουργό Graham Stuart, όταν εκείνος άρχισε να επιτίθεται στους Εργατικούς για τη στάση τους στο Brexit, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση βουλευτή των Εργατικών.

«Αυτές οι ερωτήσεις δεν είναι καλές επειδή αρχίζω να ανησυχώ ότι δίνονται πολύ καλές απαντήσεις προς τη μια πλευρά της αίθουσας, ενώ οι απαντήσεις προς τους υπόλοιπους δεν δείχνουν τον σεβασμό που αρμόζει», είπε ο Sir Lindsay, και συνέχισε: «Για την ακρίβεια, σε μια περίπτωση ειπώθηκε ότι “δεν είναι στην αρμοδιότητά μας”, ενώ όταν άλλος βουλευτής έκανε την ερώτηση, μετατράπηκε σε αρμοδιότητα. (Οι βουλευτές) εκπροσωπούν περιφέρειες και περιμένω να λάβουν ολοκληρωμένες απαντήσεις και όχι τα πολιτικά παιχνίδια που φαίνεται να παίζουν όλες οι πλευρές».

Μάλιστα, ο Sir Lindsay νωρίτερα, «μάλωσε» την υπουργό Διεθνούς Εμπορίου Liz Truss, λέγοντας ότι η απάντησή της σε ερώτηση της αντιπάλου της  Emily Thornberry, ήταν «εντελώς εκτός θέματος» και είπε ότι περίμενε κάτι καλύτερο από αυτήν.  

Συγκεκριμένα σε εκείνη την περίπτωση η Εργατική Thornberry είχε εκφράσει την ανησυχία της για την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με την εμπορική συμβφωνία Βρετανίας – Καμερούν. Ωστόσο η υπεύθυνη υπουργός κ. Tuss απάντησε ως εξής: «Καλώ την κ. Thorneberry να αναλογιστεί τις προηγούμενες ενέργειές της, όπως τη χρήση πλατφόρμας μαζί με τη Χαμάς και την άρνησή της να επικρίνει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Φιντέλ Κάστρο».

Κάπου εκεί επενέβη ο πρόεδρος της Βουλής Sir Lindsay λέγοντας: «Μπορώ απλά να πω ότι περίμενα μια καλύτερη απάντηση. Αυτό ήταν εντελώς εκτός θέματος και για να είμαστε δίκαιοι, είστε πολύ καλύτερη υπουργός από αυτό και περιμένω κάτι καλύτερο».

Πηγή: Belfast Telegraph

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…