Βρετανία: Ο κόσμος καίγεται και ένα κομμάτι τούρτας πουλιέται έναντι 2.5 χιλιάδων ευρώ

Ένα κομμάτι τούρτας από τον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα πουλήθηκε έναντι 2.5 χιλιάδων και πλέον ευρώ σε δημοπρασία.

AP21210474109278

Σαράντα χρόνια μετά τον γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνας και του Καρόλου, κληρονόμου του βρετανικού θρόνου, ένα κομμάτι της γαμήλιας τούρτας, αν και πλέον όχι και τόσο φρέσκο, πωλήθηκε σε δημοπρασία σήμερα έναντι 2.220 λιρών (2.620 ευρώ).

Αυτό το μεγάλο κομμάτι γλυκού, βάρους περίπου 800 γραμμαρίων, το είχε κρατήσει και διατηρήσει τυλιγμένο σε πλαστική μεμβράνη μία εργαζόμενη της βασιλομήτορος, η Μόιρα Σμιθ. Ανήκε σε μία από τις 23 τούρτες που παρασκευάστηκαν για τον βασιλικό γάμο, ο οποίος τελέστηκε στις 29 Ιουλίου του 1981.

Η τούρτα: 

Με λευκό γλάσο και αμυγδαλόπαστα, το κομμάτι που πουλήθηκε ήταν διακοσμημένο με μια ζαχαρένια εκδοχή των βασιλικών οικόσημων, όπου δέσποζαν ένα λιοντάρι και ένα άλογο.

«Εκπλαγήκαμε από τον αριθμό των ενδιαφερομένων που ήθελαν να πλειοδοτήσουν για να αποκτήσουν αυτό το μεγάλο και μοναδικό κομμάτι της βασιλικής τούρτας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ειδικός βασιλικών αντικειμένων Κρις Άλμπουρι, αναφέροντας πως έλαβε «αιτήματα για πληροφορίες» από τη «Βρετανία, τις ΗΠΑ και διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής».

Με την αρχική εκτίμηση να κυμαίνεται μεταξύ 300-500 λιρών, το κομμάτι κατοχυρώθηκε στις 1.850 λίρες, ήτοι 2.200 λίρες λαμβάνοντας υπόψη τα έξοδα, από τον οίκο δημοπρασιών Dominic Winter Auctioneers. Το κομμάτι απέκτησε ο Τζέρι Λέιτον, ένας ιδιώτης συλλέκτης που διαμένει στο Λιντς (βόρεια Αγγλία).

«Δεδομένου του ύψους του, είναι πιθανότερο να προέρχεται από το πλάι ή την κορυφή μιας τούρτας ενός ορόφου», διευκρίνισε ο οίκος δημοπρασιών, ο οποίος είχε πουλήσει για πρώτη φορά το κομμάτι στην τιμή των 1.000 λιρών (1.180 ευρώ) τον Αύγουστο του 2018, μετά τον θάνατο της Μόιρα Σμιθ.

Το κομμάτι, που πωλήθηκε μαζί με προγράμματα της γαμήλιας τελετής, ενός αναμνηστικού μενού του προγεύματος και ενός σχεδιαγράμματος των τραπεζιών για τη δεξίωση στο παλάτι του Μπάκινγχαμ, «μοιάζει να είναι ακριβώς στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν κατά την αρχική πώληση», επισημαίνει ο οίκος δημοπρασιών.

«Όμως, δεν συστήνουμε να το φάτε!», προσθέτει.

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…